Četvrtak, 07 Prosinac 2017 07:42

Oni su guje u njedrima

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

                                                                            

Sokrat je popio kukutu 399. godine prije Krista u svom domu okružen prijateljima. Praljak 2017. godine poslije Krista popio otrov okružen monstruoznim sucima u sudnici Haškog suda

Piše Ante Matić

Prije 2416. godine u jednoj kući u Ateni dogodila se ljudska drama staroga svijeta. Veliki moralist i mudrac Sokrat, okružen prijateljima, ispio je otrov – kukutu. Optužili su ga neki njegovi  Grci da ne poštiva grčke bogove i da kvari mladež. Zanimljivo je kazati, da je Sokratov glavni tužitelj Anit, poslije Sokratove smrti, završio neslavno i sramno. Kako bi bilo pravedno da to doživi Praljkov tužitelj ili sudac. Glavni Praljkovi tužitelji nisu u Hagu. Oni su Hrvati i živu u Hrvatskoj.

Koja prokleta sličnost i donekle podudarnost. Sokrat je za svoje vrijeme i svoj narod bio moralni autoritet i mudrac; to isto može se reći za generala Praljka.

Stoljećima su filozofi i mudrijaši postavljali pitanje, teško do neodgovora; zašto je Sokrat ispio kukutu, a mogao je pobjeći od svojih progonitelja, tužitelja i sudaca, a nije, već je pozvao prijatelje i, prije nego će ispiti kukutu, rekao prijateljima da ne slijede njegov primjer. Nešto slično rekaoje Praljak svojim prijateljima, koji su s njime tamnovali u Hagu i koji su istoga dana osuđeni na drakonske kazne. Kad je ispio otrov, rekao je sucima tog monstruoznomasonskodemonskog suda, da on nije zločinac i da s prezirom odbacuje njihovu presudu.

Sve sam to gledao svojim očima i slušao svojim ušima i, moram priznati, da sam ostao zatečen i silno zbunjen kad je Praljak iz bočice nešto popio i klonu sa stolice na pod sotonske sudnice. Čulo se kako govori svojim prijateljima, da je ono što je popio – otrov. Kad je to rekao  ja sam se skamenio od užasa i bijesa na te sotonske suce i njihovu pravdu.

Ajmo prorešetat ljude i događaje kako bi došli do gole sitine. Svucimo sve i svakoga do gola, do bola.  Svjedoci smo zbivanja i događanja u nedavnom hrvatsko obrambenom i oslobodilačkom ratu i poraću, pa možemo i s ove distance doći do istine. Sačuvaj nas Bože laži i neistina kojima su haški suci šibali u lice hrvatske generale. Jedno je valjda svakomu jasno, da Praljak, kao častan i pošten čovjek, nije htio živjeti pod njihovom lažnom presudom da je zločinac, pa je digao ruke na sebe. Treba se zapitati tko su Praljkovi tužitelji i suci. Tko su ljudi koji ga imaju na savjesti i duši. Za suce znamo, ali tužitelje valja nama otkriti i prozvati, jer se radi u ovom slučaju o Hrvatima, kao štoje u ono doba bio slučaj sa Sokratom i njegovim Grcima. Poznato nam je što su o Praljku i našem obrambeno-oslobodilačkom ratu govorili agresori i naši dušmani, ali valja reći tko su naši izdajice i veleizdajnici, koji žive s nama u istoj zemlji Hrvatskoj.

Sokrata su optužili neki kvarni Grci na čelu sa Antiom, a Prajlka su tužakali haškim sucima dva bivša hrvatska predsjednika, minstrica vanjskih poslova i još neki  saborski zastupnici; riječju, hrvatske bitange, moralne nakaze. Kojeg li apsurda, koje li proklete sudbine i koje tragedije jednog starog, malobrojna naroda, koji se zove Hrvati. Hrvatski veleizdajnici su uporni i tako brojni, da je to strahota. Ne  znam ima li na Zemlji naroda, kojemu pojedici tog naroda  rade, što Hrvatima rade neki Hrvati, koji su bili ili jesu na visokim stranačkim i državnimm položajima. Ponavljam, ovdje se radi o dva bivša predsjednika države Hrvatske i jednoj ministrici vanjskih poslova te iste države Hrvatske. Bili su na visokim državnim položajima, a radili su protiv te iste države i protiv temeljnih nacionalnih interesa hrvatskog naroda i uglednih i zaslužnih pojedinaca tog istog naroda. Ne znam kojom bi ih riječi označio i kako ih nazvao. Možda izrodi, odrodi, izdajice, veleizdajice, bitange, idioti, krivokletnici, prokletnici... to su oni. Nemam drugi riječi kojim  bi ih označio. I ,sada, kad se to zna, da su bivši predsjednici države Hrvatske liferovali Tuđmanove transkripte našim dušmanima, i neke državne tajne, uživaju u svom nespokoju i ništa im se ne događa. Za njih ne važe hrvatski zakoni, za njih je istina špansko selo, a pravda pič... dim. Umrijet ću, a to prihvatit neću kao hrvatsku stvarnost u kojoj sam živio.

Možete li zamisliti da dva ruska, njemačka, francuska, srpska, kineska, japanska, turska...predsjednika rade protiv vlastitog naroda i jedna minstrica vanjskih poslova. Njihove klevete, laži i podvale su u arhivi televizije, novina i nikom ništa. Nitkomu u ovoj zemlji ne pada na pamet, da kaže; pa stani malo, Baja, Dalmoš i Blesa, pa morate odgovarati za ono što ste učinili vlastitom narodu i njegovim najdičnijim živim i mrtvim sinovima, među kojima je i general Praljak.

Oni uživaju u svojim debelim mirovinama, u otetim stanovima i kućama...

Ma koji je to narod, jebaji ga, kako kažu u mojemu zavičaju, koji sve to nosi i podnosi. Oni su  kao guje u njedrima.

Na kraju sjetih se one čuvene Brunine iz njegova tragične životne priče: Kako nas spasiti od nas! Od naših partijaša, udbaša i budalaša!

 

 

 

Najnovije vijesti

Tra 20, 2018

U posjetu "Bojkanovića mlinu", "Eko…

U sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje (22.…
Tra 20, 2018

Nino Raspudić: Jandroković, umalo novi…

O tome kako izvana dirigirana ljubav na silu ne…
Tra 20, 2018

Čelnici Uprava civilne zaštite…

V. d. ravnatelja Uprave civilne zaštite…
Tra 19, 2018

Predsjedništvo zajednice udruga HVIDR-e…

Predsjedništvo Udruge HVIDR-a HVO HB…
Tra 19, 2018

''Cesta spasa'' postala cesta zaborava

Početak mjeseca travnja 1992. godine, u Ramu je…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME