Utorak, 05 Prosinac 2017 16:26

Na 58. obljetnicu Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike svečano promovirano 185 diplomanata

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

U sklopu 58. obljetnice osnutka Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike održana je svečana promocija 74 magistra i 114 prvostupnika strojarstva i računarstva. Akademska zajednica također je bogatija za dva nova doktora znanosti iz tehničkog područja.

Promocija je održana u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače, a budući da je obljetnica Fakulteta održana je i svečana sjednica vijeća Fakulteta, strojarstva, računarstva i elektrotehnike. Sjednicu je otvorio dekan prof.dr. Željko Stojkić. Današnja promocija za sve je važan događaj i veliki uspjeh. Ovo je uspjeh za Vas promovente i Vaše roditelje ali i za Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike i Sveučilište u Mostaru. Svako vrijeme ima svoje izazove pa tako i danas mi živimo u vremenu pojave novih tehnologija, digitalizacije, novih proizvoda, novih zanimanja, sve su to trendovi koji utječu da su inženjerska zanimanja danas sve traženije struke.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i rektor Sveučilišta u Mostaru prof. Zoran Tomić, predsjednik vlade HNŽ-a prof. dr. Nevenko Herceg, prorektori, dekani, članovi senata Sveučilišta u Mostaru, brojni gospodarstvenici, te i oni zbog koji su se danas svi okupili promoventice i promoventi.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić naglasio je su diplomanti uz vodstvo Fakulteta zaslužni za velike uspjehe Fakulteta na svim poljima, „Programi se osuvremenjavaju te se otvaraju novi laboratoriji. Uspješno ste povezani s gospodarstvom, kako domaćim, tako i međunarodnim i stvarate nove projekte. Uspjeli ste fakultet pozicionirati i dovesti na stazu izvrsnosti. Ne sumnjam kako ćete tu izvrsnost, kompetencije, znanje i vještine primijeniti i na tržištu rada.

Dodijeljene su i dekanove nagrade najboljim studentima, a također su studentima i profesorima uručena priznanja i zahvalnice za promociju fakulteta, kao i dugogodišnji rad na najstarijem fakultetu na Sveučilištu u Mostaru.

Dobitnik Rektorove nagrade, magistar računarstva Ante Primorac, poručio je kako je ovaj dan kruna marljivog rada. Za neke ovaj dan predstavlja završetak formalnog obrazovanja, ali ne i onog najvažnijeg cjeloživotnog. Referirao bih se na latinsku izreku: 'Čovjek uči dok je živ', koja nas upozorava na prolaznost ovozemaljskog, ali i na vječnost duhovnog i umnog življenja, dodao je Primorac, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Sveučilišta u Mostaru.

 

 

 

 

Najnovije vijesti

Pro 13, 2017

Tenin godišnji kalendar za 2018.

Duvanjska tvrtka Digital Print Studio Tena, koja…
Pro 13, 2017

Hrvati Herceg-Bosne imaju pravo na…

''Neka haaška presuda bude poticaj za…
Pro 13, 2017

Nestao Mesićev dosje?

Nalazi se na popisu dokumentacije koji je poslan…
Pro 13, 2017

Zlatan Mijo Jelić: Armija BiH u ratu je…

General HVO-a Zlatan Mijo Jelić komentirao je u…
Pro 13, 2017

Hayat: Parlamentarac iz Livna naplatio…

Nakon afere „Duplih paušala“ koje su pojedini…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME