Ponedjeljak, 13 Studeni 2017 15:36

Tornjak iz Livna osvojio prvo mjesto na World Dog Showu

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

 

Na Svjetskom prvenstvu svih pasmina pasa World Dog Show 2017, koje je od 8. do 12. studenoga održana u njemačkom gradu Leipzigu, tornjak Vikon, vlasnika Damira Badrova iz Livna, osvojio je prvo mjesto u razredu otvorenih mužjaka.


Sudjelovanje tornjaka na spomenutom natjecanju predstavlja povijesni trenutak za tu pasminu koju je nedavno službeno prepoznao Međunarodni kinološki savez.

Osim pobjednika tornjaka Vikona, zapažen rezultat ostvario je bernski planinski pas u vlasništvu Ivice Budimira iz Tomislavgrada, koji je u konkurenciji od 350 pasa ušao u uži krug te pas rotvajler vlasnika Ilije Perića iz Tomislavgrada s osvojenim petim mjestom od 98 pasa koliko se natjecalo u tom razredu.

Na World Dog Showu 2017 sudjelovalo je oko 30 tisuća pasa iz 73 zemlje svijeta, a Bosnu i Hercegovinu predstavljao je Kinološki savez Herceg Bosne sa šest pasa.

Tornjak Ban Sokol ocijenjen je ocjenom excellent, a zborio je četvrto mjesto u razredu šampiona na opće zaprepaštenje cijelog tornjačkog puka - kaže za Tomislavcity njegov vlasnik Ante Brajko Antek iz Šujice i ujedno predsjednik tomislavgradskoga KK Tornjak.

Od Anteka ujedno doznajemo da je pas Toro, vlasništvo Husnije Burzića iz Bužima, zauzeo 4. mjesto u razredu otvorenih mužjaka, a pas Domagoja Jukića, također člana Kinološkog saveza HB treće mjesto u kategoriji otvorenih mužjaka. 

Tornjak Medo u vlasništvu Tadije Ljubičića iz Prisoja na ovoj izloži osvojio je 1. mjesto u intermediji (do 24 mj).

- Ovo prvo mjesto nosi oporu gorčinu i slabu utjehu vlasniku. Ali ipak ostat će zabilježen kao jedini pas iz KS HB koji je, po priznanju pasmine 7.11. 2017. osvojio prvo mjesto na svjetskom prvenstvu. I jedini Duvnjak, kaže Medin vlasnik Tadija Ljubičić.

Ostali naši predstavnici ocijenjeni su dobrim ili odličnim ocjenama.

Unatoč velikome naporu za pse, zbog duljine puta, bilo je ovo jedno veliko i lijepo iskustvo, dodaje Antek koji se upravo vratio iz Laipziga.

 

Dnevnik.ba/Tomislavcity

 

Najnovije vijesti

Ožu 24, 2018

Rama - Tomislavgrad: Kamion završio u…

U mjestu Jaklići, na prometnici…
Ožu 24, 2018

Održano županijsko natjecanje iz…

Jučer je u livanjskoj gimnaziji u organizaciji…
Ožu 24, 2018

Zagreb/Video: Raspjevani prosvjednici,…

Članovi građanske inicijative „Hrvatska protiv…
Ožu 23, 2018

Limerick/Irska: Prva sveta misa na…

U srijedu, 21. ožujka 2018. godine u 19:30h…
Ožu 23, 2018

Roško Polje: Kad nevrijeme prođe...

Veljača okriće, veljača privrće. Veljača ovakva,…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME