Srijeda, 13 Rujan 2017 14:35

Zdravko Mamić: "Tko riješi tko je nacrtao svastiku na Poljudu od mene će dobiti 500 tisuća kuna. Milijun kuna ću dati onima koji kažu tko je pucao u mene."

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

 

Zdravko Mamić sazvao je danas izvanrednu konferenciju za medije. Govorio je o blokadi Dinama, suđenju u Osijeku, odnosu prema reprezentaciji, Modriću i Lovrenu, dvojbama zašto je suđenje premješteno iz Zagreba u Osijek.

Napao je i policijski sustav kazavši da je odbio zaštitu jer policiji je više cilj da njega nadzire 24 sata, nego da ga štiti.

"Kako ću vjerovati u sustav i čelništvo koje zna godinama da se nad mnom vrši nasilje i teror, živog me se hoće u grob, sa svake fasade vrišti ‘Ubij Mamića, zakolji Mamića‘… Nitko ništa ne poduzima. Od koje policije ja očekujem zaštitu? Ne nude mi zaštitu da bi me zaštitili, nego da bi me imali 24 sata pod nadzorom da vide s kim komuniciram.”

Govorio je i o prijetnjama i pokušajima ubojstvom te kritizirao vlast kako ne čini ništa na te prijetnje.

“Oni pjevaju ‘Pili smo pelina, pušili smo trave, najviše volimo Mamića bez glave‘. Meni se može prijetiti, a zamislite da netko zapjeva ‘Pili smo pelina, pušili smo trave, najviše volimo Plenkovića bez glave‘.”

“Ismijavali su i Pukanića kada se žalio da će biti ubijen prije nego li su ga doista ubili. Ali ja neću kleknuti, mogu me samo ubiti. Pa pogledajte, dragi prijatelji, do kud je to došlo. Najnormalnije se vrši atentat na jednog od vas. Pa ja sam jedan od vas, mi smo sugrađani, mi smo braća. I po Bogu, i po krivi, i po pravima.  Svi trebamo braniti jedne druge i štititi prava jedni drugima. Pa mene su bezočno pokušali ubiti na mjestu gdje je umro moj otac.”

Mamić je obećao nagrade za dva važna slučaja:

“Tko riješi tko je nacrtao svastiku na Poljudu od mene će dobiti 500 tisuća kuna. Milijun kuna ću dati onima koji kažu tko je pucao u mene. Ja taj novac nemam, ali imaju moji prijatelji”, obećao je Mamić.

maxportal.hr

Megy M. /Foto:Screenshot

Najnovije vijesti

Velj 20, 2018

Tomislavgrad: Zimske radosti učenika…

Dok odraslima snijeg nije baš drag, djeca ga s…
Velj 19, 2018

Livanjski vijećnici uskoro bi mogli…

Sljedećeg mjeseca na dnevnom redu sjednice…
Velj 19, 2018

Prometna nesreća u Bukovici

Osim prometne nesreće u Stipanićima, gdje je…
Velj 19, 2018

HBŽ: U 2017. rođeno 320 djece, a…

Ako je suditi po vitalnoj statistici, Federaciju…
Velj 19, 2018

Stipanići (Tomislavgrad): Kamionom…

Na magistralnoj cesti M-6.1 između Tomislavgrada…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME