Utorak, 12 Rujan 2017 15:39

U Tomislavgradu postavljena „pametna klupa“ i „solarni reklamni panel“

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

 

Posije Mostara, Sarajeva, Tuzle i Banja Luke i Tomislavgrad dobiva „pametnu klupu“, koja je postavljena u parku na Novom kolodvoru. Pored toga postavljen je i jedan „solarni reklamni panel“ na istoj površini. 

Klupa je moderan i energetski neovisan proizvod, koji se napaja energijom preko solarnog panela i omogućava dopuniti mobilne uređaje. Klupa sadrži 2 USB priključka za punjenje mobilnih uređaja i vlastitu LED rasvjetu. Također, u unutrašnjosti klupe nalazi se wi-fi ruter koji omogućava korisnicima surfanje internetom.

Jedan od pokretača ovog projekta, predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrad Luka Krstanović, kazao je sljedeće: „Naša općina nastavlja s aktivnostima koje imaju za cilj brendiranje Tomislavgrada na nacionalnoj i europskoj karti. Da bi brendiranje bilo maksimalno efikasno i u kvantitativnom i u kvalitativnom smislu, aktivnosti koje općina realizira, primarno su usmjerene na projekte koji afirmiraju prije svega energetsku efikasnost i klimatsku pismenost. Posebno ističem klimatsku pismenost i u tom kontekstu treba promatrati naša nastojanja da kroz projekt ”pametne klupe” i „solarnog panela“ ove godine educiramo i animiramo prije svega mlade, jer time angažirano radimo na njihovom klimatskom i ekološkom opismenjavanju. Naravno, tu su i veliki projekti u sferi energetske efikasnosti i zaštite životne sredine, ali ovakvi projekti koji na jedan praktičan i u prostoru vidljiv način promoviraju ekološki osviješteno ponašanje imaju veliko edukativno značenje. Zadovoljstvo mi je da naš grad pametno planira i radi u skladu s strateškim ciljevima EU gdje je očuvanje životne sredine jedna od temeljnih nacionalnih vrijednosti. Svake godine nastojimo realizirati nešto novo i inovativno što će poboljšati uvjete boravka gostiju na području naše općine. Ovim projektom se želimo dodatno približiti našim dragim sumještanima i gostima te im omogućiti besplatan Internet i bezbrižno korištenje mobilnih uređaja dok opušteno šetaju Tomislavgradom ili sjede i uživaju u parku. Iznimno nam je zadovoljstvo što smo uspjeli pametnu klupu postaviti u naš Tomislavgrad, te napraviti značajan korak prema pametnoj destinaciji.

”Pametnu klupu” i „solarni panel“ realizirala je Služba za graditeljstvo, prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Općine Tomislavgrad u sklopu komunalnog uređenja grada, a uz podršku Javnog komunalnog poduzeća Tomislavgrad. Proizvođač je firma Energy way (Metal-Projekt d.o.o.), a logistiku neophodnu za priključak mobilnih uređaja osigurali smo preko mreže besplatnog bežičnog interneta koji je već prethodno omogućila Općina Tomislavgrad.

 

Više fotografija pogledajte u galeriji.

 

Najnovije vijesti

Velj 20, 2018

Tomislavgrad: Zimske radosti učenika…

Dok odraslima snijeg nije baš drag, djeca ga s…
Velj 19, 2018

Livanjski vijećnici uskoro bi mogli…

Sljedećeg mjeseca na dnevnom redu sjednice…
Velj 19, 2018

Prometna nesreća u Bukovici

Osim prometne nesreće u Stipanićima, gdje je…
Velj 19, 2018

HBŽ: U 2017. rođeno 320 djece, a…

Ako je suditi po vitalnoj statistici, Federaciju…
Velj 19, 2018

Stipanići (Tomislavgrad): Kamionom…

Na magistralnoj cesti M-6.1 između Tomislavgrada…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME