Utorak, 12 Rujan 2017 15:39

U Tomislavgradu postavljena „pametna klupa“ i „solarni reklamni panel“

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

 

Posije Mostara, Sarajeva, Tuzle i Banja Luke i Tomislavgrad dobiva „pametnu klupu“, koja je postavljena u parku na Novom kolodvoru. Pored toga postavljen je i jedan „solarni reklamni panel“ na istoj površini. 

Klupa je moderan i energetski neovisan proizvod, koji se napaja energijom preko solarnog panela i omogućava dopuniti mobilne uređaje. Klupa sadrži 2 USB priključka za punjenje mobilnih uređaja i vlastitu LED rasvjetu. Također, u unutrašnjosti klupe nalazi se wi-fi ruter koji omogućava korisnicima surfanje internetom.

Jedan od pokretača ovog projekta, predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrad Luka Krstanović, kazao je sljedeće: „Naša općina nastavlja s aktivnostima koje imaju za cilj brendiranje Tomislavgrada na nacionalnoj i europskoj karti. Da bi brendiranje bilo maksimalno efikasno i u kvantitativnom i u kvalitativnom smislu, aktivnosti koje općina realizira, primarno su usmjerene na projekte koji afirmiraju prije svega energetsku efikasnost i klimatsku pismenost. Posebno ističem klimatsku pismenost i u tom kontekstu treba promatrati naša nastojanja da kroz projekt ”pametne klupe” i „solarnog panela“ ove godine educiramo i animiramo prije svega mlade, jer time angažirano radimo na njihovom klimatskom i ekološkom opismenjavanju. Naravno, tu su i veliki projekti u sferi energetske efikasnosti i zaštite životne sredine, ali ovakvi projekti koji na jedan praktičan i u prostoru vidljiv način promoviraju ekološki osviješteno ponašanje imaju veliko edukativno značenje. Zadovoljstvo mi je da naš grad pametno planira i radi u skladu s strateškim ciljevima EU gdje je očuvanje životne sredine jedna od temeljnih nacionalnih vrijednosti. Svake godine nastojimo realizirati nešto novo i inovativno što će poboljšati uvjete boravka gostiju na području naše općine. Ovim projektom se želimo dodatno približiti našim dragim sumještanima i gostima te im omogućiti besplatan Internet i bezbrižno korištenje mobilnih uređaja dok opušteno šetaju Tomislavgradom ili sjede i uživaju u parku. Iznimno nam je zadovoljstvo što smo uspjeli pametnu klupu postaviti u naš Tomislavgrad, te napraviti značajan korak prema pametnoj destinaciji.

”Pametnu klupu” i „solarni panel“ realizirala je Služba za graditeljstvo, prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Općine Tomislavgrad u sklopu komunalnog uređenja grada, a uz podršku Javnog komunalnog poduzeća Tomislavgrad. Proizvođač je firma Energy way (Metal-Projekt d.o.o.), a logistiku neophodnu za priključak mobilnih uređaja osigurali smo preko mreže besplatnog bežičnog interneta koji je već prethodno omogućila Općina Tomislavgrad.

 

Više fotografija pogledajte u galeriji.

 

Najnovije vijesti

Stu 21, 2017

Ugledni demograf upozorava na…

Problem raseljavanja stanovništva iz Hrvatske i…
Stu 21, 2017

Blidinje: Otuđena reflektirajuća…

Bliži se zimska sezona, a samim time i snježne…
Stu 20, 2017

München: Mnoštvo Hrvata i Nijemaca u…

Središtem grada Münchena u subotu uvečer je…
Stu 20, 2017

Robna kuća "Duvanjka" odlazi u povijest!

Danas su u Tomislavgradu počeli najznačajniji…
Stu 20, 2017

Ravno: Obilježena 26. obljetnica…

Prvi masovni pokolj u Bosni i Hercegovini se…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME