Četvrtak, 10 Kolovoz 2017 17:29

Gabrijela Mioč: „Smrt je čaša koju će ispiti svako ljudsko biće. Može li minuti naše mlade? Može li se ostaviti za starost?“

Ocijeni sadržaj
(36 glasova)

 

 

Ponovno zagudi tužno gudalo, ponovno zajeca srce majčino! Danas me obuzela strašna tuga, tuga velika i golema. Još jedna majka proći će utabanom stazom. Stazom kojom i sama gazim. Stazom, kojom nikome ne bih poželjela kročiti. Stazom bola, stazom žalosti. Ponovno ćemo suosjećati, sa majkom, ocem, sestrama i braćom. Dosta pogleda, gledati će u prazno.Još jedan mladi život, izgubljen na kućnom pragu. Sve ovo jako me posjetilo, na ono što se u kolovozu lani meni dogodilo. Nevini mladi život, u blizini obiteljskog doma nastradao, ugasio se u Splitu kao i život moje Božane. Njen pred sami početak školovanja, njegov pred sami kraj. Ponovno u središtu grada, dogodi se strašna prometna nesreća, nesreća kojoj je prethodilo niz drugih, na sreću lakših na istom mjestu. O Bože zašto? Ne usudim se baciti pogled ka nebu i pitati. Ne vjerujem u sudbinu, i ne prihvaćam kao odgovor da je zapisano. Smrt je čaša koju će ispiti svako ljudsko biće. Može li minuti naše mlade? Može li se ostaviti za starost? Ponovno ću poslati poruku svim vozačima, kao i na Svečanoj sjednici OV da paze kako voze. Pod utjecajem alkohola i drugih opijuma ne sjedajte za volan. Vodite računa o prometnim propisima, pratite prometne znakove s posebnim naglaskom kada ste u nepoznatom okruženju. Ne trgajte djecu iz majčina krila, svojim pijanstvom, svojom nepažnjom. Poruka se ne odnosi na konkretni slučaj, već inače. Ostavljam prometnim vještacima da ustanove okolnosti ove nesreće. Poslat ću poruku i odgovornima iz naše Općine, da konačno krenu slušati savjete građana vezane za nelogična prometna rješenja.Gospodin koji živi neposredno do raskrsnice na kojoj se dogodila ova prometna nesreća apelirao je na zadnjoj sjednici OV da se iznađe rješenje za istu. Ne možete reći da niste znali. 


Ne želim nikoga posebno pozivati na odgovornost, mislim da ovo treba svim odgovornim služiti kao opomena. Ne čekajte da se stvari same od sebe riješe. Jer neće! Na zahtjeve i sugestije građana, ne odmahujte rukom. Da ste reagirali na zahtjev sa prethodne sjednice OV možda se mogla izbjeći ova strašna nesreća. Zabrinuta sam kako za sigurnost svoje djece tako i za ostale stanovnike našeg grada, naše općine. Ne etiketirajte svaku kritiku političkom sujetom, poradite malo na poboljšanju prometnih rješenja. Tako ćemo se svi osjećati i ne samo osjećati već i biti sigurniji. Napomena ovim cestama hode i vaša djeca, ovim cestama prometujete i vi sami.


Gabrijela Mioč/Facebok

 

Najnovije vijesti

Pro 17, 2017

Božićna priredba Osnovne škole Stjepana…

„Ne boj se, dok ja gorim možemo zapaliti sve…
Pro 17, 2017

Faljen Isus, gazdarice! Čestitam ti…

Treća nedjelja došašća se obilježava kao dan…
Pro 16, 2017

Na Lugu obilježena 74. obljetnica…

U povodu 74. obljetnice tragičnoga stradanja…
Pro 16, 2017

Požar na obiteljskoj kući u Šujici

Danas je oko 14 sati i 15 minuta izbio požar na…
Pro 16, 2017

Višnja Starešina: U Hrvatskoj su dvije…

“U Hrvatskoj su dvije države, jedna hrvatska,…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME