Četvrtak, 10 Kolovoz 2017 12:10

Iz Kriznog stožera i MUP-a Hercegbosanske županije mole sve žitelje da ne pale travu i strništa

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

 

Jutros je helikopter Oružanih snaga BiH nastavio s gašenjem požara iznad sela Ožaka u Livanjskom općini i lokalizirao je požare na dva mjesta iznad sela. Helikopter dnevno na požarišta u Livanjskoj općini ispusti oko 100.000 litara vode što umnogome doprinosi da su požari pod kontrolom. Na Dinari od sela Ćaića do Lištana nije vidljiva vatra otvorenog plamena, već tinja dim na pojedinim džepovima iznad sela Lištana, Ožaka i Rujana.

Kako doznajemo od predsjednika Vlade Hercegbosanske županije, Ivana Jozića u poslijepodnevnim satima helikopter Oružnih snaga BiH nastavit će gašenje požara na Troglavu na kojem djelatnici livanjske Šumarije danim rade na suzbijanju širenja požara i stalno su u dežuri.

Dobili smo informaciju iz MUP-a Hercegbosanske županije da je sinoć oko 20 sati došlo do zapaljenja trave i strništa između kanala i separacije površinskog kopa lignita kod Orguza u Livanjskoj općini. Brzom intervencijom Vatrogasnog društva Livno i policije požar je ugašen. Operativni rad je u tijeku nakon čega će se saznati kako je došlo do ovoga požara.

Jučer oko 10 sati i 30 minuta pojavio se požar u smjeru Donjeg Vukovskog u Kupreškoj općini. Požar je ugašen brzom intervencijom djelatnika Komunalnog poduzeća Kupres, policije i Civilne zaštite u Kupresu. Uzrok požara je upaljena svijeća na pravoslavnom groblju.
Iz Kriznog stožera Hercegbosanske županije i MUP-a Hercegbosanske županije mole i upozoravaju sve žitelje da ne pale travu i strništa kada se vatra u pravilu otme kontroli.

Za nedopušteno paljenje vatre na otvorenom predviđene su visoke kazne sukladno Zaključku stožera Civilne zaštite Hercegbosanske županije od 28. srpnja 2017. godine.
Prekršitelj zabrane iz ovog Zaključka sankcionirat će se shodno važećim propisima i to novčanom kaznom:
– od 500,00 KM do 1.500,00 KM fizička osoba,
– od 500,00 KM do 2.000,00 KM odgovorna osoba u pravnoj osobi,
– od 5.000,00 KM do 10.000,00 KM pravna osoba.

 

Vlada HBŽ

Najnovije vijesti

Velj 21, 2018

Stigla prava zima

Snijeg i jutros pada u Tomislavgradu. Iako sitan…
Velj 20, 2018

Tomislavgrad: Zimske radosti učenika…

Dok odraslima snijeg nije baš drag, djeca ga s…
Velj 19, 2018

Livanjski vijećnici uskoro bi mogli…

Sljedećeg mjeseca na dnevnom redu sjednice…
Velj 19, 2018

Prometna nesreća u Bukovici

Osim prometne nesreće u Stipanićima, gdje je…
Velj 19, 2018

HBŽ: U 2017. rođeno 320 djece, a…

Ako je suditi po vitalnoj statistici, Federaciju…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME