Četvrtak, 10 Kolovoz 2017 10:20

Masovna tučnjava svatova

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

 

Zbog masovne tučnjave za vrijeme svadbene večere u jednom zadarskom restoranu tijekom koje su, osim boca i pepeljara, letjele zubne proteze i stakla iz naočala na Općinskom sudu u Zadru na uvjetnu kaznu od osam mjeseci s rokom kušnje od dvije godine nepravomoćno je osuđen Ž. M. (58), piše Slobodna Dalmacija.

Zadranin se teretio za dva kaznena djela protiv života i tijela, a "krvava" večera, koja je završila odlaskom mladenaca, te mladoženjinom porukom gostima s mikrofona "ajte svi u p... materinu", odigrala se oko 1.30 u noći 2013. godine.

Kako je utvrđeno na sudu, sukob je počeo nakon što je 58-godišnjak polio vodom prijatelja M.B. jer je na ples pozvao njegovu suprugu. Kad mu je njegov sin prigovorio, Ž. M. je prema njemu bacio staklenu bocu. No, kako se ovaj izmaknuo, staklena boca pogodila je u glavu njegovu suprugu A. B. koja je plesala na plesnom podiju.

Žena je zadobila otvorene rane desnog obraza i frakture osmog zuba, no sukob nije stao na tome, pa je Ž.M. nakon toga iz neposredne blizine udario i u nos pepeljarom M.B. koji je zadobio nagnječenja nosa i površinske ozljede glave.

Pepeljarom u glavu...

Osuđeni 58-godišnjak na sudu je ispričao da je te večeri mladoženji najprije prigovorio što na večeri sviraju "cajke" jer je on invalid Domovinskog rata, pa mu ta glazba smeta. Naveo je da bocu nije mogao baciti jer su na njemu bila tri konobara, a tri na M.B., dodavši kako je ovaj njega gušio i tukao šakom, a i on njega "normalno". Njegova gospođa je, kako je rekao, od straha i šoka krenula prema vratima.

- Kada me pogodio pepeljarom izletjela mi je proteza, pao sam i uzeo pepeljaru i krenuo ga gađati, no promašio sam - posvjedočio je 58-godišnjak.

U tom me trenutku M.B. uhvatio rukama za vrat i počeo gušiti - rekao je na sudu, na što je M.B. objasnio da ga je 58-godišnjak udario tako da mu je izbio jedno staklo iz naočala.

... a onda i bocom u glavu

- Kad smo se potukli hrvali smo se, gurali, šaketali. Gađao sam ga čašom jer je on bocom gađao mog sina. Nevjesta mi je direktno sa svadbe otišla u bolnicu. Imala je porezotinu na desnoj strani lica i zub joj je razbijen - rekao je M.B.

Jedna od svjedokinja je dodala kako je zajedno sa suprugom 58-godišnjaka na podu tražila njegovu protezu.

- Čim mu je našla protezu, supruga je uzela torbu, napustila prostor i otišla u predvorje - kazala je.

Drugi svjedok je dodao kako se sve dogodilo u tri sekunde oko ponoći kada "mozak baš ne radi", piše Slobodna Dalmacija.

 

 

Slobodna Dalmacija/hercegovina.info

Najnovije vijesti

Pro 15, 2017

Strački dom: Predblagdanski ugođaj uz…

Danas, 15. prosinca 2017. godine, Plesni ansambl…
Pro 15, 2017

Božićna predstava u Dječjem vrtiću…

Prigodna svečanost u povodu nadolazećih…
Pro 15, 2017

Posljednji ispraćaj Jakoslava Kneževića…

U utorak, 12. prosinca 2017. godine…
Pro 15, 2017

Drinske mučenice: Prije 76 godina…

Za vrijeme Drugog svjetskog rata, 1941., u…
Pro 15, 2017

Odstrijelio dva vuka

U posljednja vrijeme na brojim hercegovačkim…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME