Srijeda, 14 Lipanj 2017 12:11

Svjetski dan darivatelja krvi

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

 

Svake godine 14. lipnja, diljem svijeta obilježava se Svjetski dan darivatelja krvi. Time se želi podići razina svijesti o potrebama i važnosti sigurne krvi i krvnih pripravaka. To je i prilika da se zahvali svim dobrovoljnim davateljima krvi na njihovom daru života. Transfuzijom krvi i krvnih pripravaka pomaže se u spašavanju milijuna života svake godine. Krv može pomoći u produženju očekivane životne dobi i poboljšanju kvalitete života pacijenata koji boluju od stanja opasnih po život te je neophodna kod složenih medicinskih i kirurških zahvata.

Jednom dozom krvi mogu se spasiti tri života.

Mladež HDZ BiH HBŽ i Zajednica Žena HDZ BiH Katarina Kosača HBŽ svjesni važnosti darivanja krvi, a povodom Svjetskog dana darivatelja krvi organizira u srijedu 14.6.2017. godine s početkom u 16 sati u Službi za transfuziju krvi županijske bolnice ” Dr.fra Mihovil Sučić ” u Livnu dobrovoljno darivanje krvi na koje poziva sve članove i simpatizere HDZ BiH. Dobrovoljno darivanje krvi je organizirano za cijelu Hercegbosansku županiju.

Vađenje krvi će obaviti djelatnici županijske bolnice "Dr. fra Mihovil Sučić" Livno, služba za transfuziju krvi, koji će prije vađenja krvi provjeriti hemoglobin i krvnu grupu darivatelja krvi.

Najnovije vijesti

Kol 16, 2017

U 81. godini preminuo Jozo Ćurčić -…

Nakon duge i teške bolesti, blago u Gospodinu u…
Kol 16, 2017

Zahvala obitelji pokojnoga Tomislava…

Zahvaljujemo se rodbini, prijateljima i svima…
Kol 14, 2017

Prozirna je ideja o građanskoj državi u…

Svetkovanje Blažene Djevice Marije i bliskost s…
Kol 13, 2017

Iva i Mate Pačar proslavili zlatni pir!

Mate Pačar iz Mrkodola i njegova Iva danas slave…
Kol 13, 2017

Šujica: Vatromet, Škoro, Humane…

Miroslav Škoro ponovno osvojio Šujicu Kao što…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME