Četvrtak, 18 Svibanj 2017 00:44

Četvrt stoljeća Radija Tomislavgrad

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

 

Na današnji dan prije 25 godina Radio Tomislavgrad je počeo i službeno emitirati svoj program. Prvi glas u eteru te ratne 1992. godine poslan je iz obiteljskoga stana Želimira Tolića u Ulici kraljice Jelene. Nedugo zatim radijski program se stvarao u podrumu jedne tomislavgradske zgrade u Ulici Stjepana Radića (preko puta Dječjeg vrtića), a pred završetak rata u potkrovlju sadašnje zgrade Kulturno-informativnoga centra. Njegova uprava i zaposlenici nadaju se da će ove godine napokon dobiti odgovarajuće prostorije za rad. Nada je opravdana, prostorije se uređuju i to na novoj adresi, zahvaljujući pomoći Vlade Republike Hrvatske, ali i očekivnoj potpori tomislavgradske vlasti koja je i osnivač Radija Tomislavgrad.

Duvanjski radio nastao je u teškim, ratnim vremenima, ali je opstao. I danas, kao i na početku svoga rada, nastoji pravovremeno informirati o svemu što se događa u zavičaju, ali i puno šire.

U proteklih četvrt stoljeća tomu su doprinijeli brojni mladići i djevojke, muževi i žene, bilo da su u stalnome radnom odnosu, volonteri, pripravnici ili povremeni suradnici. Njihov doprinos je nemjerljiv, a što su zauzvrat „dobili“  ponajbolje zna svatko od njih.  Kao i u svakomu poslu, pa tako i u ovomu, ima lijepih dana i onih koji to nisu. Ali, važno je ustrajati. Biti svakim danom svjež, raspoložen, zanimljiv ili inovativan, priznat ćete, nije tako jednostavno.

Veliki A.G.Matoš bi za one koji svakodnevno u naše domove „donose“ vijesti i novosti kazao da je njihova radost kratkoga daha i da njihov kruh otvrdne za dva - tri dana. „Oni su vječni mučenici novosti“. U tomu smislu svima onima koji i danas rade na našemu Radiju - tragaju za novostima, pripremaju radijski prilog, emisiju, intervju ili što drugo u programu, ili su nekad bili njegovi zaposlenici, iskrene čestitke sa željom da ustraju. Dvadeset pet, pa opet.... 

 

Zora Stanić/Tomislavcity

 

 

Najnovije vijesti

Ožu 24, 2018

Rama - Tomislavgrad: Kamion završio u…

U mjestu Jaklići, na prometnici…
Ožu 24, 2018

Održano županijsko natjecanje iz…

Jučer je u livanjskoj gimnaziji u organizaciji…
Ožu 24, 2018

Zagreb/Video: Raspjevani prosvjednici,…

Članovi građanske inicijative „Hrvatska protiv…
Ožu 23, 2018

Limerick/Irska: Prva sveta misa na…

U srijedu, 21. ožujka 2018. godine u 19:30h…
Ožu 23, 2018

Roško Polje: Kad nevrijeme prođe...

Veljača okriće, veljača privrće. Veljača ovakva,…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME