Četvrtak, 18 Svibanj 2017 00:44

Četvrt stoljeća Radija Tomislavgrad

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

 

Na današnji dan prije 25 godina Radio Tomislavgrad je počeo i službeno emitirati svoj program. Prvi glas u eteru te ratne 1992. godine poslan je iz obiteljskoga stana Želimira Tolića u Ulici kraljice Jelene. Nedugo zatim radijski program se stvarao u podrumu jedne tomislavgradske zgrade u Ulici Stjepana Radića (preko puta Dječjeg vrtića), a pred završetak rata u potkrovlju sadašnje zgrade Kulturno-informativnoga centra. Njegova uprava i zaposlenici nadaju se da će ove godine napokon dobiti odgovarajuće prostorije za rad. Nada je opravdana, prostorije se uređuju i to na novoj adresi, zahvaljujući pomoći Vlade Republike Hrvatske, ali i očekivnoj potpori tomislavgradske vlasti koja je i osnivač Radija Tomislavgrad.

Duvanjski radio nastao je u teškim, ratnim vremenima, ali je opstao. I danas, kao i na početku svoga rada, nastoji pravovremeno informirati o svemu što se događa u zavičaju, ali i puno šire.

U proteklih četvrt stoljeća tomu su doprinijeli brojni mladići i djevojke, muževi i žene, bilo da su u stalnome radnom odnosu, volonteri, pripravnici ili povremeni suradnici. Njihov doprinos je nemjerljiv, a što su zauzvrat „dobili“  ponajbolje zna svatko od njih.  Kao i u svakomu poslu, pa tako i u ovomu, ima lijepih dana i onih koji to nisu. Ali, važno je ustrajati. Biti svakim danom svjež, raspoložen, zanimljiv ili inovativan, priznat ćete, nije tako jednostavno.

Veliki A.G.Matoš bi za one koji svakodnevno u naše domove „donose“ vijesti i novosti kazao da je njihova radost kratkoga daha i da njihov kruh otvrdne za dva - tri dana. „Oni su vječni mučenici novosti“. U tomu smislu svima onima koji i danas rade na našemu Radiju - tragaju za novostima, pripremaju radijski prilog, emisiju, intervju ili što drugo u programu, ili su nekad bili njegovi zaposlenici, iskrene čestitke sa željom da ustraju. Dvadeset pet, pa opet.... 

 

Zora Stanić/Tomislavcity

 

 

Najnovije vijesti

Kol 21, 2017

Duvnjaci i Talijani uhvaćeni u krivolovu

U lovištu Raduša-Ljubuša, kojim gospodari…
Kol 21, 2017

Glamoč: Nevjerojatna životna priča…

Nakon devet godina sporenja i šest godina pravne…
Kol 19, 2017

Požar zaprijetio Gaju i obiteljskoj…

Danas oko 14 sati izbio je požar u blizini Gaja,…
Kol 19, 2017

Josip Jović: Veze Domovine i…

Predsjednica države Kolinda…
Kol 18, 2017

Počinju radovi na dovršetku sportke…

Stigao je materijal za dovršenje krovne…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME