Sastanak o zbinjavanju napuštenih životinja

pas-plac48de.jpgNa inicijativu Udruge za zaštitu, spašavanje i zbrinjavanje životinja Hercegbosanske županije „O“, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Petar Gelo, organizirao je sastanak na kojem su sudjelovali načelnik općine Glamoč Radovan Marković, pomoćnik načelnika općina Livno Fikret Sitnić, pomoćnik načelnika općine Tomislavgrad Jozo Jakić, županijski veterinarski inspektor Orjana Semren, te Jelena Mišković, Jasenka Jerebica i Kristian Barać ispred Udruge „O“.

Osnovni cilj Udruge, koja je osnovana 2010. godine, je zaštita i zbrinjavanje napuštenih životinja. Ističu da je stanje po tom pitanju u županiji alarmantno, te da je potrebno što hitnije iznaći rješenje za zbrinjavanje napuštenih životinja koji predstavljaju veliku prijetnju građanima Hercegbosanske županije.

Danas su predstavnici Udruge predstavili Idejni projekt za izgradnju utočišta za životinje koji bi trebao biti izgrađen u općini Glamoč. Naime, općina Glamoč im je već ranije dodijelila zemljište za tu namjenu, a kao glavni problem izgradnje azila ističu se financijska sredstva.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva financijski će podržati izradu projektne dokumentacije, a od strane općinskih predstavnika iskazana je podrška ovome projektu, te je zatraženo od Udruge da izradi troškovnik adaptacije i opremanja postojećeg objekta kako bi i one mogle sudjelovati njegovu financiranju.

vladahbz.com
Najčitanije poslijednji 30 dana

Video: Opet trbuhom za kruhom - o iseljavanju iz duvanjskog kraja na HRT-u

Travanj 06, 2015
U središnjem Dnevniku HRT-a na Uskrs (5. travnja) emitiran je prilog o nelijepoj stvarnosti našeg užeg i šireg zavičaja. Brojka od 11 000 iseljenih iz Hercegovine u prošloj godini radi loše gospodarske i socijalne situacije u potrazi za boljim životom,…
Free business joomla templates