Ponedjeljak, 19 Ožujak 2018 19:50

Tomislavgrad: Otvorena izložba Humanitarne udruge "Fra Mladen Hrkać" - "Pomozimo zajedno!"

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Večeras je u Tomislavgradu otvorena putujuća, humanitarna izložba udruge "Fra Mladen Hrkać" - "Pomozimo zajedno!" u kojoj su izložena umjetnička djela donirana od akademskih slikara i kipara te umjetnika amatera s ciljem upoznavanja lokalnih sredina s projektom izgradnje doma "Fra Mladen Hrkać" za smještaj osoba koje dolaze na liječenje u Zagreb.


- Ovo je inače četvrta postaja ove velike i hvale vrijedne izložbe koja je realizirana uz podršku Matice hrvatske i njezinih ogranaka diljem BiH i Hrvatske te Hrvatske matice iseljenika. Ova izložba će proputovati mnoge gradove diljem BiH i Hrvatske uz financijsku podršku sponzora HT Eroneta i JP Elektroprivrede HZ HB - kazala je u ime Udruge  gospođa Kristina Govorko.


Nešto više o radovima akademskih kipara i slikara te umjetnika amatera zastupljenih na ovoj izložbi, govorila je umjetnička koordinatorica projekta mr. sakralne umjetnosti Kristina Kramer Ćavar.


- Na ovoj izložbi izloženo je 35 umjetničkih radova od njih ukupno 79, dok je ostatak trenutno izložen u galeriji u Livnu. Svaki umjetnik je htio pomoći udruzi sa svojim darom a pri tome zbilja nije važna njihova titula, nego je bitan čin. - između ostalog je kazala.


Izložbu je svečano otvorio predsjednik Matice hrvatske Tomislavgrad, gospodin Mate Kelava, dok je voditeljica programa bila izvrsna Misijana Brkić - Milinković, inače voditeljica Korporativnih komunikacija HT Eroneta. Događaj su svojim glazbenim nastupima dodatno uzveličali učenici tomislavgradske glazbene škole: Stipe Marković, Klara Marković, Nikolina Klišanin, Lucija Đaković, Mira Zrno i Matea Dilber.

 

Ivana Ćurić/Tomislavcity

Više fotografija u galeriji.

Kultura - najnovije

Tra 22, 2018

Zadarski studenti i profesori posjetili…

Profesori i studenti diplomske razine Odjela za…
Tra 18, 2018

Nove nagrade i pohvale za polaznike…

U utorak 17. travnja na natjecanju učenika i…
Tra 16, 2018

Učenici Osnovne glazbene škole…

Na natjecanju učenika i studenata glazbe…
Tra 14, 2018

Tomislavgrad: Predstavljena knjiga…

Večeras je u dvorani Skupštine Hercegbosanske…
Tra 13, 2018

Maturanati Gimnazije Marka Marulića…

Četrdeset i četvrta generacija maturanata…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME