Petak, 26 Siječanj 2018 21:02

Tomislavgrad: Veliki odaziv posjetitelja na "Noć muzeja"

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Treću godinu zaredom u Tomislavgradu je obilježena manifestacija Noć muzeja. Organizirali su je, kao i prošlih godina, Kulturno-informativni centar Tomislavgrad i Franjevački muzej „fra Jozo Križić“.
Program je započeo u gradskoj galeriji gdje su prisutni  uz gledanje izložbe Križni put, autora Mate Sabljića, mogli čuti kratki koncert učenika Osnovne glazbene škole Tomislavgrad.
„Iznimno mi je zadovoljstvo treću godinu biti domaćin s franjevačkim muzejom i drago mi je zbog toga što Noć muzeja u Tomislavgradu postaje tradicija. Ovom prilikom pozivam sve zainteresirane da dođu u gradsku galeriju i pogledaju ovu izložbu koja ostaje otvorena do 15. travnja. „rekla je za tomislavcity ravnateljica Kulturno-informativnog centra Danijela Papić.


Izložbu Križni put je otvorio općinski načelnik Ivan Vukadin, a u obraćanju je istaknuo da je sretan jer Tomislavgrad ulazi na kartu turističke ponude Bosne i Hercegovine.
Osvrt na izložbu i kritiku fra Vendelina Karačića je pročitala Ivana Sučić.

U drugom dijelu večeri, u prostorijama franjevačkoga muzeja otvorena je izložba amaterskog kipara Ante Ivankovića-Perića.


Kustos franjevačkog muzeja Stipan Dilber je rekao da je riječ o izložbi u kojoj prevladavaju sakralni i nacionalni motivi. Tomu je dodao da muzeji i galerije žive onoliko koliko ih ljudi posjećuju te na taj način pozvao sugrađane i sve zainteresirane da posjete i vide što se to nalazi u franjevačkom muzeju u Tomislavgradu.


„Mali narodi se dokazuju znanjem, a znanje je u knjigama“, riječi su duvanjskog gvardijana fra Sretana Ćurčića koji je u svom obraćanju istaknuo da je i samostanska knjižnica  večeras otvorena, te ukazao na važnost knjige i sva ona djela koja se u samostanskoj knjižnici mogu naći.


Na koncu dodajmo da je odaziv naših sumještana ovoj manifestaciji bio je jako dobar.Domagoj Jerlagić/Tomislavcity

Više fotografija pogledajte u galeriji.

Kultura - najnovije

Velj 19, 2018

U Salzburgu prikazan „Hajduk“

Stariji su se podsjetili na narodne priče i…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME