Ponedjeljak, 18 Prosinac 2017 21:53

Otvorena izložba Ivane Ćavar - "Susret s anđelom"

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

U Gradskoj galeriji Kulturno-informativnoga centra u Tomislavgradu večeras je otvorena izložba “Susret s anđelom” (“I svjetlo svijetli u tami, i tama ga ne obuze”, Iv 1,5), zbirka dvadeset likovnih djela, s temom Božića, akademske slikarice Ivane Ćavar iz Širokog Brijega.

Autorica je sveučilišna profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru koja je svoju doktorsku disertaciju obranila akademske 2016./2017. godine iz područja umjetnosti, polja likovnih umjetnosti, grane slikarstva, s temom Intimizam u slikama Kristova uskrsnuća pod mentorstvom profesora Vasilija Josipa Jordana.

Okupljenima se obratio Stanko Špoljarić koji je naglasio autoričin iznimni likovni talent, kao i činjenicu da je zavidnu dionicu svog umjetničkog opusa posvetila upravo prizorima sakralne tematike.

Nazočne je pozdravio i predsjednik OV Tomislavgrad Luka Krstanović, nakon čega je i službeno otvorio večerašnju izložbu, čime je službeno započela i manifestacija “Božiću u susret”, koju i ove godine zajednički organiziraju općina Tomislavgrad, Franjevački samostan Tomislavgrad i Kulturno-informativni centar Tomislavgrad.

I otvorenje ove izložbe, koja u KIC-u ostaje izložena mjesec dana, svojim nastupima uveličali su učenici Osnovne glazbene škole, pod vodstvom profesorice Zrinke Lukač.

 

mandino-selo.com

Više fotografija možete pogledati u galeriji, a izvorno na portalu mandino-selo.com.

Kultura - najnovije

Sij 16, 2018

“Plaču li jeleni?”: Roman fra Ante…

U ponedjeljak navečer u prepunom kinu Borak u…
Sij 15, 2018

Crvenice moje

CRVENICE MOJE Otišo sam kao dijete Otrgnu me…
Sij 14, 2018

Duvanjska bura u Biogradu na Moru

Tebi Grade je priredba koja je sinoć, (subota 13.…
Sij 13, 2018

Fra Ante Marić u Širokom Brijegu…

Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg organizira…
Sij 13, 2018

HRT ekskluzivno: Dosad nikad viđene…

Izložba 'Vlaho Bukovac u Parizu' nije u Parizu,…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME