Ponedjeljak, 18 Prosinac 2017 21:53

Otvorena izložba Ivane Ćavar - "Susret s anđelom"

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

U Gradskoj galeriji Kulturno-informativnoga centra u Tomislavgradu večeras je otvorena izložba “Susret s anđelom” (“I svjetlo svijetli u tami, i tama ga ne obuze”, Iv 1,5), zbirka dvadeset likovnih djela, s temom Božića, akademske slikarice Ivane Ćavar iz Širokog Brijega.

Autorica je sveučilišna profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru koja je svoju doktorsku disertaciju obranila akademske 2016./2017. godine iz područja umjetnosti, polja likovnih umjetnosti, grane slikarstva, s temom Intimizam u slikama Kristova uskrsnuća pod mentorstvom profesora Vasilija Josipa Jordana.

Okupljenima se obratio Stanko Špoljarić koji je naglasio autoričin iznimni likovni talent, kao i činjenicu da je zavidnu dionicu svog umjetničkog opusa posvetila upravo prizorima sakralne tematike.

Nazočne je pozdravio i predsjednik OV Tomislavgrad Luka Krstanović, nakon čega je i službeno otvorio večerašnju izložbu, čime je službeno započela i manifestacija “Božiću u susret”, koju i ove godine zajednički organiziraju općina Tomislavgrad, Franjevački samostan Tomislavgrad i Kulturno-informativni centar Tomislavgrad.

I otvorenje ove izložbe, koja u KIC-u ostaje izložena mjesec dana, svojim nastupima uveličali su učenici Osnovne glazbene škole, pod vodstvom profesorice Zrinke Lukač.

 

mandino-selo.com

Više fotografija možete pogledati u galeriji, a izvorno na portalu mandino-selo.com.

Kultura - najnovije

Ožu 21, 2018

U Mostaru izložena relikvija Svetoga…

Izložbu pod nazivom 'Pasionska baština' iz…
Ožu 19, 2018

Tomislavgrad: Otvorena izložba…

Večeras je u Tomislavgradu otvorena putujuća,…
Ožu 16, 2018

Gradska knjižnica Zadar darovala 150…

Gradska knjižnica Zadar darovala je 150 knjiga…
Ožu 13, 2018

Isus prijatelj malenih ponovno u…

Slika Vlahe Bukovca Isus prijatelj malenih, koja…
Ožu 13, 2018

Pogledajte fenomenalnu fotografiju…

Ovih su dana na Facebooku Klovićevi dvori…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME