Ponedjeljak, 04 Prosinac 2017 23:33

Tomislavgrad: Predstavljena knjiga "Put srca Jean Vanier i poslanje osoba s poteškoćama u razvoju" autorice Paule Tomić

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

U organizaciji Centra Nova nada i Kulturno-informativnog centra Tomislavgrad večeras je u gradskoj galeriji održano je predstavljanje knjige „Put srca“. O knjizi su govorili i svoja svjedočanstva o radu s djecom s poteškoćama podijelili: fra Slaven Brekalo, Ante Jurčević i Josipa Vujević.

Na samom početku autorica Paula Tomić se obratila prisutnima naglasivši kako je cilj ove knjige da se svi pronađemo i dijelimo iste ideje - život djece s posebnim potrebama; jer upravo oni imaju dozu nevinosti, naivnosti, ljepote i sreće u sebi.

"Potrebni smo osobama koje nas uče žrtvi. I ja živim taj život. Na početku tražiš krivca i grešku, a kasnije shvatiš da je to dar od Boga. Živimo Isusa s njima svaki dan. Za put srca važna je ljubav, obitelj, zajedništvo i roditeljstvo." - kazala je autorica ove knjige.

Publici je prikazan i kratki video dokumentarni film autora Nenada Tomića. “Moj svijet u plavom”, koji govori o radu Odjeljenja za rad s djecom s višestrukim poteškoćama iz Prve OŠ Široki Brijeg.

Fra Slaven Brekalo je istaknuo da o knjizi neće govoriti sa stručnog stajališta, te je podijelio svoja iskustva rada s djecom iz Centra Nova nada, ali i sudjelovanje na misnim slavljima u crkvi.

"Kako ću im se približiti? Nije mi bilo svejedno, ali oni su se približili meni. Ja kao svećenik sam puno više primio od njih nego što sam dao, izvukli su iz mene ono za što nisam znao da mogu i da postoji. Ova knjiga je pokretač za čitatelja da se u okolnostima života pokuša uklopiti u svijet osoba s poteškoćama u razvoju."- svjedočio je fra Slaven zaključivši kako je odlučio odazvati se pozivu da uvede djecu na misno slavlje jednom mjesečno i da im predaje vjeronauk. Danas s njima izrađuje čestitke i ukrase za Božić.

Ante Jurčević je također pojasnio kako nije imao problema u radu s djecom jer, kako sam kaže , oni imaju čisto srce.

Voditeljica skupine za autizam podijelila je iskustva rada s djecom u Centru i istaknula kako ne bi mogla bez te djece, za koju se toliko vezala srcem.

Za kraj se svima zahvalila ravnateljica Centra Anđelka Buljan, koja je pozvala i publiku na komentare. 

Ovo je bilo divno druženje, dar, baš u vrijeme došašća koje je otvorilo srca mnogih i završilo samo s riječima pohvale, puno vjere i želje za još više ovakvih susreta. 

Večer su uveselili tomislavgradski mališani sa Zrinkom Lukač izvedbama pjesama: Ispod jelke te, Taj Božić i Isuse, volim te (uz koju pjesmu je autorica knjige mališane naučila pokrete i ples).


Od prodanih knjiga dio sredstava bit će uručen Centru Nova nada. 


Voditeljica je bila Ivana Sučić. Zahvaljujemo se na darovanim knjigama našoj knjižnici. 

 

Mahira Isak/Gradska knjižnica Tomislavgrad

Kultura - najnovije

Pro 13, 2017

Tomislavgrad: Bukovčev „Isus prijatelj…

Stručnjaci Hrvatskoga restauratorskog zavoda iz…
Pro 08, 2017

"Otirač" u Tomislavgradu

U organizaciji Scenske sekcije Srednje strukovne…
Pro 07, 2017

Hercegovini, prosinca 2017.

U sjećanje na sve žrtve Domovinskog rata, od…
Pro 06, 2017

Advent u Poljima

Advent je kročio Poljima. Strukom ga obavio…
Pro 04, 2017

Tomislavgrad: Predstavljena knjiga "Put…

U organizaciji Centra Nova nada i…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME