Petak, 10 Studeni 2017 21:35

Tomislavgrad: Otvorena izložba slikara amatera Diane Mamić i Željka Bosnića

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
 
Večeras je u Tomislavgradu svečano otvorena izložba slikara amatera Diane Mamić i Željka Bosnića.

- Diana je moja učenica još od njezine srednje škole i jako se radujem zbog nje jer se konačno ohrabrila po prvi puta javno pokazati neke od svojih radova. - rekao je okupljenima u Gradskoj galeriji KIC-a akademski slikar Ivica Vlašić.

- Još uvijek sam učenica gospodina Vlašića i iskreno sam mu zahvalna na svemu što sam od njega naučila. Od djetinjstva sam maštala da ću se nekada baviti slikarstvom, barem onda kada budem u mirovini, stoga sam izuzetno sretna što imam priliku živjeti te svoje snove još od 2010. godine kada sam upisala školu slikanja kod gospodina Ivice Vlašića. Hvala mojim kolegama i prijateljima, mojoj obitelji i svima vama koji ste me večeras došli podržati. - kazala je Diana Mamić koja je završila medicinski fakultet i specijalizaciju iz epidemiologije u Sarajevu, a zaposlena je u Zavodu za javno zdravstvo Hercegbosanske županije u Livnu.

- Iskreno se radujem što sam ovdje večeras s vama. Iako sam imao priliku svoje radove izlagati u velikim sredinama uvijek su me više privlačile provincije. Ovdje su ljudi topliji i iskreniji, imaju dušu i nisu se otuđili jedni od drugih što je inače svojstveno većim sredinama. - kazao je ovom prigodom Željko Bosnić, vidno zadovoljan što svoje radove prvi put izlaže u Tomislavgradu.

Željko je inače diplomirani pravnik koji je trenutno zaposlen kao sudac na Županijskom sudu u Livnu, a amaterskim se slikarstvom bavi još od 1982. godine.

Ovu izložbu, koja je bila izuzetno dobro posjećena, u ime organizatora i Općine Tomislavgrad svečano je otvorila ravnateljica Kulturno-informativnog centra, gospođa Danijela Papić, a večer su svojim izvedbama na glasoviru uveličali učenici Osnovne glazbene škole: Andrea Baković, Matea Bagarić, Pere Šumanović i Mihaela Vukadin.

Više fotografija pogledajte u galeriji.
 
Ivana Ćurić/Tomislavcity

Kultura - najnovije

Sij 18, 2018

Video: Više od 1.500 posjetitelja na…

Ogroman interes javnosti potvrdilo je više od…
Sij 18, 2018

U Mostaru promovirana knjiga prof.dr.…

U prostorijama Filozofskog fakulteta Sveučilišta…
Sij 18, 2018

Izložbom Bukovčevih djela počela…

Izložbom "Vlaho Bukovac 1/3 – pariško razdoblje…
Sij 16, 2018

“Plaču li jeleni?”: Roman fra Ante…

U ponedjeljak navečer u prepunom kinu Borak u…
Sij 15, 2018

Crvenice moje

CRVENICE MOJE Otišo sam kao dijete Otrgnu me…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME