Petak, 10 Studeni 2017 21:35

Tomislavgrad: Otvorena izložba slikara amatera Diane Mamić i Željka Bosnića

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
 
Večeras je u Tomislavgradu svečano otvorena izložba slikara amatera Diane Mamić i Željka Bosnića.

- Diana je moja učenica još od njezine srednje škole i jako se radujem zbog nje jer se konačno ohrabrila po prvi puta javno pokazati neke od svojih radova. - rekao je okupljenima u Gradskoj galeriji KIC-a akademski slikar Ivica Vlašić.

- Još uvijek sam učenica gospodina Vlašića i iskreno sam mu zahvalna na svemu što sam od njega naučila. Od djetinjstva sam maštala da ću se nekada baviti slikarstvom, barem onda kada budem u mirovini, stoga sam izuzetno sretna što imam priliku živjeti te svoje snove još od 2010. godine kada sam upisala školu slikanja kod gospodina Ivice Vlašića. Hvala mojim kolegama i prijateljima, mojoj obitelji i svima vama koji ste me večeras došli podržati. - kazala je Diana Mamić koja je završila medicinski fakultet i specijalizaciju iz epidemiologije u Sarajevu, a zaposlena je u Zavodu za javno zdravstvo Hercegbosanske županije u Livnu.

- Iskreno se radujem što sam ovdje večeras s vama. Iako sam imao priliku svoje radove izlagati u velikim sredinama uvijek su me više privlačile provincije. Ovdje su ljudi topliji i iskreniji, imaju dušu i nisu se otuđili jedni od drugih što je inače svojstveno većim sredinama. - kazao je ovom prigodom Željko Bosnić, vidno zadovoljan što svoje radove prvi put izlaže u Tomislavgradu.

Željko je inače diplomirani pravnik koji je trenutno zaposlen kao sudac na Županijskom sudu u Livnu, a amaterskim se slikarstvom bavi još od 1982. godine.

Ovu izložbu, koja je bila izuzetno dobro posjećena, u ime organizatora i Općine Tomislavgrad svečano je otvorila ravnateljica Kulturno-informativnog centra, gospođa Danijela Papić, a večer su svojim izvedbama na glasoviru uveličali učenici Osnovne glazbene škole: Andrea Baković, Matea Bagarić, Pere Šumanović i Mihaela Vukadin.

Više fotografija pogledajte u galeriji.
 
Ivana Ćurić/Tomislavcity

Kultura - najnovije

Stu 18, 2017

Treba li nam danas jedan Mijat Tomić?

U Prozoru je jučer prikazan film o Mijatu Tomić…
Stu 17, 2017

Tomislavgrad: Održana književna večer

Večeras je u hladnome Tomislavgradu održana…
Stu 16, 2017

Pred više od 250 Hrvata u Münchenu…

U organizaciji Hrvatske kulturne zajednice…
Stu 13, 2017

Predstavljanje Zbornika izabranih…

Večeras, 13. studenoga 2017. godine, u Hrvatskom…
Stu 10, 2017

Tomislavgrad: Otvorena izložba slikara…

Večeras je u Tomislavgradu svečano otvorena…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME