Subota, 21 Listopad 2017 09:59

Održana Sveknjiževna večer XVIII. Humskih dana poezije

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Večer je počela spomenom na pok. kolege književnike Jozu Mašića, i Valentina Borozana.

Nastupilo je oko trideset pjesnika članova Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne i gostiju.

Zoran Jurišić, Maja Tomas, Nevenka Kovačević i Mladen Vuković iz Splita. Anto Stanić iz Kreševa, Krunoslav Šetka iz Sarajeva, Mario Knežević M. Kei. i Ljubo Krmek iz Čapljine, Ivo Raguž iz Stoca. Stanislav Bašić, Radica Leko i Miljenka Koštro iz Posušja, Iva Nuić iz Drinovaca, Sanijela Matković iz Širokog Brijega te Mostarci Meljenko Buhač, Alma Fazil-Obad, Marina Kljajo-Radić, Marko Tokić, Antun Lučić, Ivan Baković, Snježana Lovrić, Ivan Vrljić, Mara Cica Šakotić, Dubravka Bandić, Jozefina Pranjić te glumac Ivo Krešić koji je imao ulogu moderatora i pjesika.

Predsjednik DHK HB Ivan Sivrić sudionicima je uručio priznanja za sudjelovanje na XVIII. Humskim danima poezije, doprinosu za poticanje suvremenog književnog stvaralaštva  te vrjednovanje hrvatske književnosti.

Književnik i novinar Mladen Vuković naglasio je kako su XVIII.Humski dani poezije ove godine postali punoljetni, predložio je za XX. Humske dane ugostiti mostarske pjesnike u Splitu u organizaciji splitskog aogranka DHK.

Književnik Ante Stanić je također pozvao književnike u Kreševo na pjesničko druženje, te na manifestaciju Grah za Iliju Ladina koja će se ove godine održati u Kreševu u studenome.

DHK HB zahvaljuje pokrovitelju Vladi Hercegovačkoneretvanske županije, sponzorima: Vladi Hercegbosanske županije, Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa HBŽ, Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ, Gradu Mostaru, Fram-Ziralu, Župnom uredu Međugorje, Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Medijskim pokroviteljima: Radio Herceg Bosne, Mostarska panorama, Pogled.ba, Tomislavcity, Radiopostaja Čapljina i svim medijima koji su doprinijeli održavanju Humskih dana poezije. 

Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne

Kultura - najnovije

Tra 22, 2018

Zadarski studenti i profesori posjetili…

Profesori i studenti diplomske razine Odjela za…
Tra 18, 2018

Nove nagrade i pohvale za polaznike…

U utorak 17. travnja na natjecanju učenika i…
Tra 16, 2018

Učenici Osnovne glazbene škole…

Na natjecanju učenika i studenata glazbe…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME