Utorak, 17 Listopad 2017 12:23

Livno: Devedeset minuta pjesničke riječi

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Ovogodišnji XVIII. Humski dani poezije počeli su književno-pjesničkim susretom s učenicima osnovnih i srednjih škola u Livnu, 16. listopada 2017. u 12,25 sati.
Susret je upriličen u Gimnaziji Livno. Druženje pjesnika i pisaca iz Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne i učenika i nastavnika jezika osnovnih i srednjih škola u Livnu trajalo je više od predviđenog.

Sedamdesetak učenika imalo je prigodu poslušati pjesme i kratku prozu izvorno od kreatora pjesnika i pisaca: Ružice Hrnjkaš, Ivana Sivrića, Mije Tokića, Stanislava Bašića, Marine Alerić- Bebić i fra Ćire Lovrića.


Mnoštvo pjesničkih duša na jednom mjestu, pitko poetsko slovo prekidano pljeskom teklo je i teklo. Bio je to sjajan poticaj i učenicima - odvažiti se i podijeliti s nama svoje radove.

Predsjednik DHK HB Ivan Sivrić uručio je školama sudionicama susreta priznanja i vrijedne knjige za školske knjižnice. Radosni povodom prvog ovakvog susreta i puni nade da je poetski ambijent bio vjetar u leđa mladim budućim pjesnicima i piscima zahvaljujemo književnicima na divnom druženju.
Do nekog novog susreta dirnuti mladom kapljicom, cvrkutom ptice na prozoru, stijegom na kamu, novom nadom, mostovima koji nas riječju i duhovnošću vežu, pišite, govorite, ostavljajte trag.

Gimnazija Livno

Kultura - najnovije

Stu 16, 2017

Pred više od 250 Hrvata u Münchenu…

U organizaciji Hrvatske kulturne zajednice…
Stu 13, 2017

Predstavljanje Zbornika izabranih…

Večeras, 13. studenoga 2017. godine, u Hrvatskom…
Stu 10, 2017

Tomislavgrad: Otvorena izložba slikara…

Večeras je u Tomislavgradu svečano otvorena…
Stu 10, 2017

Zemlja krša i kamena

ZEMLJA KRŠA I KAMENA Zemljo krša i…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME