Petak, 06 Listopad 2017 12:05

Film "Hajduk Mijat Tomić" ispunio Kosaču - uskoro premijera filma i u Tomislavgradu

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

 

Priča o hajduku Mijatu Tomiću u mostarskoj Kosači ispričana je pretpremijerno na velikome filmskom platnu. Nemoguće se oteti dojmu dupkom pune dvorane i oduševljenju prisutnih koji su u više navrata film, glumce, redatelja, scenaristicu i ostatak ekipe pozdravili višestrukim i dugotrajnim pljeskom.  

Film „Hajduk“, kako idejom tako i izvedbom, djelo je tomislavgradskoga bračnog para Perić – SP filma. Prvi je ovo dugometražni povijesni film na ovim prostorima pa tako zaslužuje svoje mjesto u domaćoj kinematografiji. Redatelj filma je Branko Perić, a scenaristica Mara Perić. U filmu su glavne uloge odigrali Josip Tabak, Goran Grgić, Damir Beljo, Borko Brajović, Sado Seferović i Amer Tarabar, a glazbu potpisuju Mihailo Božović i Josip Vukoja.
Film je sniman duže od godinu dana na autentičnim lokacijama na Duvanjskome polju, u Parku prirode Blidinje te u Tešnju.

Mara Perić istaknula je kako je zadovoljna što je priča privedena kraju. „Bilo je naporno kao i svako snimanje, ali uz dobru organizaciju uspjeli smo ostvarili ono u što smo vjerovali.“

„Ovaj film ne treba uspoređivati s velikim povijesnim spektaklima, jer su to bolji filmovi od našega, ali sa sigurnošću mogu reći da je u ovaj film uloženo jednako truda, rada i odricanja kao da smo snimali najbolji film na svijetu i vjerujem da će publika razumjeti onu poruku koju smo mi željeli prenijeti. Dodajem i poruku odgovornima da obrate više pažnje na ovakve projekte.“ rekao je za tomislavcity redatelj Branko Perić.

Duvanjska premijera bit će 21. listopada, a o njoj ćemo izvijestiti pravovremeno.

Pretpremijera filma održana je u Mostaru pod pokroviteljstvom Općine Tomislavgrad, a dio afmosfere pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

Tomislavcity

 

Kultura - najnovije

Pro 17, 2017

U Karmelu sv. Ilije održana izložba…

Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske…
Pro 13, 2017

Tomislavgrad: Bukovčev „Isus prijatelj…

Stručnjaci Hrvatskoga restauratorskog zavoda iz…
Pro 08, 2017

"Otirač" u Tomislavgradu

U organizaciji Scenske sekcije Srednje strukovne…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME