Četvrtak, 06 Srpanj 2017 22:59

Tomislavgrad: Večer folklora i tradicijskih običaja

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)
 
 
 
Nezaobilazni dio Dana sv. Nikole Tavelića svakako je festival gange i gusala koji se tradicionalno obilježava sedmu večer ove duhovno-kulturne manifestacije. Stoga su večeras svi ljubitelji tradicije i bogate narodne baštine u Tomislavgradu došli na svoje.

- Mi smo prvi put ovdje u Tomislavgradu i jako nam je lijepo. Iz Sinja je danas popodne došlo nas pedesetak u dva minibusa i zbilja se odlično zabavljamo, priznale su nam dobro raspoložene članice HKUD-a "Peruća" iz Hrvaca.

Domaćini su večeras bili Rožani, članovi HKUD-a "fra Jozo Križić" dok se njihov župnik fra Jozo Radoš Đoka i ove godine potvrdio kao izvrstan voditelj.

- Imali smo organiziran prijevoz i s nama je mogao poći tko je god htio iz našega sela. Nastupalo je nas tridesetak, najmlađa naša članica ima samo četiri a najstarija sedamdeset godina a budući da smo ove godine domaćini, imali smo čast nastupiti prvi, kazala nam je gospođica Iva Krajina, voditeljica HKUD-a "fra Jozo Križić" iz Roškoga Polja.

Podsjećamo, ove godine večer gange i gusala obilježili su: HKUD "Sloga" iz Gorice, HKUD "Peruća" iz Hrvaca, HKUD "fra Jozo Križić" Roško Polje, IFG "Sloga" iz Guče Gore te HKD "Napredak" iz Knina.

Iako je ove godine bilo manje sudionika nego ranijih godina, bogatstvo i raskoš njihovih nastupa ipak su ispunili velika očekivanja brojnih ljubitelja folklora pred duvanjskom bazilikom.
 
Ivana Ćurić/Tomislavcity

Kultura - najnovije

Tra 22, 2018

Zadarski studenti i profesori posjetili…

Profesori i studenti diplomske razine Odjela za…
Tra 18, 2018

Nove nagrade i pohvale za polaznike…

U utorak 17. travnja na natjecanju učenika i…
Tra 16, 2018

Učenici Osnovne glazbene škole…

Na natjecanju učenika i studenata glazbe…
Tra 14, 2018

Tomislavgrad: Predstavljena knjiga…

Večeras je u dvorani Skupštine Hercegbosanske…
Tra 13, 2018

Maturanati Gimnazije Marka Marulića…

Četrdeset i četvrta generacija maturanata…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME