Petak, 23 Lipanj 2017 22:27

Čuvarice snimile spot za pjesmu „Divojka“

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

 

Etno skupina Čuvarice iz Rame je u suradnji s tomislavgradskom produkcijskom kućom SP Film (Studio Perić) snimila spot za pjesmu „Divojka“. Tekst za ovu pjesmu je napisao Žarko Madžar, glazbu Biljana, Milenko i David Glibo, dok je aranžman djelo producenta Josipa Vukoje Joce. Spot je sniman na više lokaliteta u općini Prozor-Rama.

Čuvarice su ove godine nastupile na Melodijama Mostara, gdje su ostvarile zapažen uspjeh osvojivši nagradu za debitanta godine. Album na kojemu bi se spomenuta pjesma trebala naći je u pripremi, a njegov izlazak se očekuje u proljeće 2018. godine. Spot pjesme "Divojke" je trenutno u montaži i uskoro će se moći pogledati.

Voditeljica ove etno skupine, Biljana Glibo, inače magistra glazbene kulture i etnomuziologije, je izrazila veliko zadovoljstvo zbog snimljenoga spota, zahvalila svima koji su na bilo koji način sudjelovali i potpomogli rad Čuvarica, produkcijskoj kući SP Film, a posebno onima koji su za snimanje spota ustupili svoje privatne posjede te franjevcima iz samostana Rama-Šćit. Dodala je i da je atmosfera na snimanju bila onakva kakva baš treba biti, te da je povratak u prošlost kroz narodne običaje pobudio posebne emocije.

Etno skupina Čuvarice djeluje od 2011. godine u sklopu Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Rama, broje 23 članice te tri člana.

 

Njihov nastup na Melodijama Mostara možete pogledati u prilogu.

 

Domagoj Jerlagić/Tomislavcity
Foto: SP Film

Video sadržaj

Etno skupina Čuvarice

Za one koji nisu gledali. Melodije Mostara 2017. etno skupina "Čuvarice" pjesma "Divojka" nagrada za najbolje DEBITANTICE. snimka iz publike

Kultura - najnovije

Velj 19, 2018

U Salzburgu prikazan „Hajduk“

Stariji su se podsjetili na narodne priče i…
Velj 10, 2018

U Međugorju predstavljena knjiga…

Sinoć je u dvorani Ivana Pavla II. održano…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME