Petak, 23 Lipanj 2017 20:27

Čuvarice snimile spot za pjesmu „Divojka“

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

 

Etno skupina Čuvarice iz Rame je u suradnji s tomislavgradskom produkcijskom kućom SP Film (Studio Perić) snimila spot za pjesmu „Divojka“. Tekst za ovu pjesmu je napisao Žarko Madžar, glazbu Biljana, Milenko i David Glibo, dok je aranžman djelo producenta Josipa Vukoje Joce. Spot je sniman na više lokaliteta u općini Prozor-Rama.

Čuvarice su ove godine nastupile na Melodijama Mostara, gdje su ostvarile zapažen uspjeh osvojivši nagradu za debitanta godine. Album na kojemu bi se spomenuta pjesma trebala naći je u pripremi, a njegov izlazak se očekuje u proljeće 2018. godine. Spot pjesme "Divojke" je trenutno u montaži i uskoro će se moći pogledati.

Voditeljica ove etno skupine, Biljana Glibo, inače magistra glazbene kulture i etnomuziologije, je izrazila veliko zadovoljstvo zbog snimljenoga spota, zahvalila svima koji su na bilo koji način sudjelovali i potpomogli rad Čuvarica, produkcijskoj kući SP Film, a posebno onima koji su za snimanje spota ustupili svoje privatne posjede te franjevcima iz samostana Rama-Šćit. Dodala je i da je atmosfera na snimanju bila onakva kakva baš treba biti, te da je povratak u prošlost kroz narodne običaje pobudio posebne emocije.

Etno skupina Čuvarice djeluje od 2011. godine u sklopu Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Rama, broje 23 članice te tri člana.

 

Njihov nastup na Melodijama Mostara možete pogledati u prilogu.

 

Domagoj Jerlagić/Tomislavcity
Foto: SP Film

Video sadržaj

Etno skupina Čuvarice

Za one koji nisu gledali. Melodije Mostara 2017. etno skupina "Čuvarice" pjesma "Divojka" nagrada za najbolje DEBITANTICE. snimka iz publike

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME