Utorak, 20 Lipanj 2017 09:51

Hajdučka družina Mijata Tomića proslavlja 20 godina svoga postojanja

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

 

U okviru programa proslave Dana sv. Nikole Tavelića, 1. srpnja, u Tomislavgradu, Hajdučka družina Mijata Tomića proslavit će 20. obljetnicu svoga utemeljenja.

Nakon sudjelovanja na svetoj misi za poginule i nestale hrvatske vitezove u 11 sati, programom je predviđeno i sudjelovanje članova ove povijesne postrojbe i njihovih gostiju u službenom mimohodu od duvanjske bazilike do spomen-obilježja gdje će u 12,30 sati biti položeni vijenci i zapaljene svijeće za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, te potom postrojavanje i prijavak ispred zgrade općine Tomislavgrad u 13 sati.

Istoga dana, u 19 sati, u Gradskoj sportskoj dvorani predstavnici povijesnih postrojbi sudjeluju u službenom programu 4. Revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH.

Uz domaćina, Hajdučku družina Mijata Tomića, u proslavi 20. rođendana prve hrvatske povijesne postrojbe u BiH sudjeluju i Gradska Straža iz Bakra,  Trenkovi panduri iz Požege, Keglevićeva straža Kostel iz Pregrade, Turopoljski banderij iz Velike Gorice, Karlovačka građanska garda, Kliški uskoci, Bjelovarski graničari – Husari 1756, Zrinska garda  iz Čakovca, Gospićka garda Vukovi, Udruga Kupreški kosci, Vitezovi hercega Stjepana Kosače iz  Stoca.

Kultura - najnovije

Velj 19, 2018

U Salzburgu prikazan „Hajduk“

Stariji su se podsjetili na narodne priče i…
Velj 10, 2018

U Međugorju predstavljena knjiga…

Sinoć je u dvorani Ivana Pavla II. održano…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME