Srijeda, 14 Ožujak 2018 13:25

Čović u Tomislavgradu: Drago mi je što sam danas tu i što ćemo u idućih pet-šest mjeseci više puta doći u Tomislavgrad

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

U povodu puštanja u rad Vjetroparka Mesihovina, u Tomislavgradu je danas boravio predsjedavajući Predsjedništva BiH i hrvatski član Predsjedništva dr. Dragan Čović. Uoči te svečanosti, dr. Čović obišao je i gradilište budućega Trga gange i gusala.

Tom prigodom je za tomislavcity i Radio Tomislavgrad izjavio:  

Drago mi je što kažete da je ovo povijesni trenutak za naš kraj, nek ovo bude povijesna godina. Osim vjetroparka Mesihovina koji ćemo danas otvoriti, za koji smo davno postavili kamen temeljac, vjerujem da ćemo u devetom mjesecu imati završen još jedan vjetropark, a vjerujem da ćemo, u šestome ili sedmome mjesecu, započeti i radove na Hidrocentrali Vrilo. Novac je osiguran i Elektroprivreda HZ HB je ponovno nositelj čitavih aktivnosti.

Puno smo u proteklome vremenu govorili o uglju kao energiji i ekološkim problemima, evo sad imamo alternative izvore energije. i kad je u pitanju vjetar i voda, i sve ono što je ekološki do kraja prihvatljivo.  Svaka od tih investicija je na razini stotinjak milijuna eura i čini mi se da je to dobar put.

I ovaj trg dat će jednu posebnu notu i dimenziju između nas i Republike Hrvatske - konkretno općina Tomislavgrad i Pleternica, jer kroz sredstva EU-a  jačamo ono što jesmo. To je naša tradicijska kultura i baština na što možemo biti ponosni. Drago mi je što sam danas tu i da ćemo u idućih pet-šest mjeseci više puta doći u Tomislavgradu i što će projekti koji stoje u fazi rješavanja konačno ostati iza nas, postati stvarnost.

 

Tomislavcity

Gospodarstvo - najnovije

Ožu 21, 2018

Pero Gudelj: Bio radnik, taksist,…

Pero Gudelj, suvlasnik je trgovačkog lanca Fis…
Ožu 18, 2018

Na menijima renomiranih hotela u…

Punomasni tvrdi kupreški sir proizveden u…
Ožu 14, 2018

Tomislavgrad/Gornji Brišnik:…

Na platou u Gornjem Brišniku danas je svečano u…
Ožu 14, 2018

Čović u Tomislavgradu: Drago mi je što…

U povodu puštanja u rad Vjetroparka Mesihovina,…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME