Petak, 09 Veljača 2018 19:10

HBŽ: Izrađuje se plan upravljanja otpadom - najpovoljniji ponuditelj Institut za građevinarstvo „ IG „ Banja Luka

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije održana je Konstituirajuća sjednice Povjerenstva (Stručnog tima) za pružanje pomoći u izradi plana upravljanja otpadom Hercegbosanske županije za razdoblje 2018.-2023. godina.

Plan upravljanja otpadom treba biti planski dokument koji će sadržavati detaljne smjernice i konkretne prijedloge mjera koje treba provesti u cilju uspostave održivog upravljanja otpadom na području županije u razdoblju od pet godina.

Na sjednici Povjerenstva nazočne je pozdravio i ministar Ministarstva graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hikmet Hodžić, te naglasio važnost rada Povjerenstva kao i važnost donošenja Plana upravljanja otpadom za područje Hercegbosanske županije.

Daljnji tijek sjednice odnosio se na usvajanje Poslovnika o radu Povjerenstva i podnošenje izvješća o dosadašnjim aktivnostima poduzetim na izradi Plana upravljanja otpadom.

Članovi Povjerenstva upoznati su o cjelokupnom postupku javne nabave pružanja usluge izrade „ Plana upravljanja otpadom Hercegbosanske županije za razdoblje 2018.-2023.godina.

Nakon provedenog postupka javne nabave, kao najpovoljniji ponuditelj, izabran je Institut za građevinarstvo „ IG „ Banja Luka.

Buduće zadaće Povjerenstva definirane su zadanim projektnim zadatkom, u cilju pružanja potrebne pomoći Izvršitelju izrade Plana, da bi se planirano moglo dovršit u zadanom roku.

 

Vlada HBŽ

Gospodarstvo - najnovije

Velj 19, 2018

Sirevi Puđa osvojili prvo mjesto na…

Na 7. Balkan Cheese Festivalu koji je održan u…
Velj 17, 2018

Na Blidinju održan 4. forum za razvoj…

Predstavnici Planinarskoga društva “Orlova…
Velj 15, 2018

Općina Tomislavgrad: Ostvareni poticaji…

Na internet stranici Federalnoga Ministarstva…
Velj 15, 2018

​Uskoro u Federaciji BiH povoljni…

Povoljni stambeni krediti za mlade u Federaciji…
Velj 12, 2018

Reagiranja iz Elektroprivrede HZ HB…

Pojedini mediji smišljeno i kontinuirano grubo…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME