Četvrtak, 14 Prosinac 2017 11:50

Ukinuta tunelarina kroz Biokovo

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Vlada RH je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku o prestanku  naplate cestarine kroz tunel Sveti Ilija koji spaja Dalmatinsku zagoru i obalu. Kako je odlučeno danas u Zagrebu, tunelarina prestaje važiti zadnjeg dana ove godine, dakle za neka dva tjedna, a od tada će se automobilima moći besplatno voziti važnom prometnicom.

"Odluka o naplati cestarine za uporabu tunela Sveti Ilija (na državnoj cesti DC 532), donesena je u svrhu osiguravanja financijskih sredstava održavanja samog tunela, kao i povrata troškova nastalih njegovom izgradnjom, budući da je izgradnja tunela Sveti Ilija financirana najvećim dijelom iz kredita.

Uzimajući u obzir teške gospodarske prilike stanovništva tog područja, Splitsko-dalmatinska županija je predložila ukidanje cestarine na korištenje tunela Sveti Ilija, prvenstveno da bi se lokalnom stanovništvu olakšalo kretanje, te samim tim potaknula njihova gospodarska djelatnost, što bi doprinijelo i demografskom oporavku područja Imotske krajine.

Zbog navedenih razloga Vlada Republike Hrvatske ovom Odlukom stavlja izvan snage Odluku o uvođenju naplate cestarine za uporabu tunela Sveti Ilija. Primjenom ove Odluke upravljanje i održavanje tunela Sveti Ilija preuzet će društvo Hrvatske ceste d.o.o.", stoji u službenom objašnjenju Vlade, prenosi Slobodna Dalmacija.

 

SD

 

Gospodarstvo - najnovije

Sij 11, 2018

Rekordna godina Šumarije Kupres

U 2017. Šumarija Kupres ukupno je proizvela…
Sij 09, 2018

Zenge prelaze granice: Želi ih i…

U srijedu 3. siječnja iz Borova su, kao što su…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME