Utorak, 17 Listopad 2017 19:20

Riješiti problematične prometnice u Livnu i Tomislavgradu

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Potrebna je prekategorizacije šest cestovnih pravaca u Hercegbosanskoj županiji, od toga tri u Livnu i tri u Tomislavgradu, zaključeno je u Livnu na sastanku o problematici prometnica.

U Livnu se to odnosi na ceste: Podhum- Podgradina; Lusnić- Lištani; Smričani- Tušnica a u Tomislavgradu na ceste: Mesihovina- Oplećani; Lipa- Borčani-Mesihovina i Zidine- Vinica. Kako je priopćeno iz Ureda za informiranje Vlade HBŽ-a, bilo je riječi i o završetku ceste Lipa – Blidinje rekonstrukciji ceste Livno - Šujica- Kupres, zatim ceste Resanovci - Livno i Resanovci – Drvar, kao i o izgradnji obilaznice oko Livna koja već tri godine nije započela zbog izvlaštenja zemljišta iako je urađeni projekt proglašen općim interesom.

Sastanku su nazočili predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Jozić i ministri u toj vladi, zatim direktor Uprave za ceste HBŽ-a Ivica Kuliš, ministar prometa i komunikacija Federacije BiH Denis Lasić, pomoćnik ministra za transportne infrastrukture prometnog sustava Pavo Boban, te direktor Javnog poduzeća Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić.

Tijekom sastanka istaknuto je kako na svim cestovnim pravcima treba posebice voditi brigu i podizati na višu razinu sigurnosti u prometu, kao i da se u tekućoj godini obave svi planirani radovi na cestovnoj infrastrukturi u Hercegbosanskoj županiji. Donesen je zaključak da programi rekonstrukcije cesta u HBŽ-u uđu u Program javnih investicija za sljedeću godinu što bi umnogome olakšalo njihovu realizaciju. U tom kontekstu preporučeno je da treba vidjeti prioritete županije u prometnoj infrastrukturi. 

 

Vlada HBŽ/bljesak.info

Gospodarstvo - najnovije

Sij 21, 2018

Stočari u proračun Federacije moraju…

Poticaji za poljoprivredu i stočarstvo u svakoj…
Sij 21, 2018

Završena upravna zgrada Šumarije Glamoč

Djelatnici Šumarije Glamoč započeli su novu…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME