Utorak, 10 Listopad 2017 20:43

Hoće li se graditi farma goveda iznad Srđana?

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

 


Tijekom jučerašnjega dana dopisom nam se obratio Jozo Kovačević iz Srđana koji tvrdi da su iznad toga mjesta započeli nelegalni radovi na izgradnji farme goveda. Iz toga razloga, ali kako kaže i zbog samovolje pojedinaca, podnio je prijavu mjerodavnoj građevinskoj inspekciji.

U svom dopisu, Kovačević između ostaloga navodi sljedeće:

"Andrija Seser iz Jošanice podnio je zahtjev općinskim službama da mu se dodjeli općinsko zemljište za izgradnju farme iznad Srđana. Javna rasprava je neuspješno provedena tako da općinske službe nisu ni zapisnik napravile, a kamoli izdale ikakve dozvole za građevinske radove, što sam jutros provjerio kod nadležnih službi. Dakle, procedura nije provedena, a da bi se nekome dodjelilo ili prodalo općinsko zemljište, odluku donosi Općinsko vijeće, a ta tema nije još bila na Vijeću.

Jutros sam podnio prijavu građevinskoj inspekciji zbog nelegalnih radova i u kratkome razgovoru upoznao načelnika općine i on mi je potvrdio da nisu nikakva riješenja izdana za početak bilo kakvih radova, no izvođači radova se pozivaju na usmeni dogovor s načelnikom što on jasno demantira", navodi Kovačević. Ujedno podsjeća da je prije godinu dana potpisivana peticija protiv izgradnje farme goveda u Srđanima. Osim u Srđanima, tu su peticiju potpisivali i mještani Oplećana i Rašćana, a većina žitelja triju spomenutih sela izjasnila su se protivi izgradnje farme. Peticija je na uvid dostavljena svim općinskim službama, dodaje Kovačević.

U svezi navedenoga kontaktirali smo tomislavgradskoga načelnika koji je izjavio da nikomu nije dao "zeleno svjetlo" za izgradnju farme iznad Srđana. O tomu, kaže, ima svoje mišljenje koje će iznijeti na sjednici, ali da o konkretnoj temi odluku treba donijeti Općinsko vijeće. Prema načelnikovim saznanjima, većina mještana se ne protivi gradnji takve farme.

Pokušali smo razgovarati i s gospodinom Andrijom Seserom, koji je inicijator izgradnje farme goveda na spomenutom lokalitetu. Međutim, gospodin Seser nije želio dati nikakvu službenu izjavu o ovoj temi.

U međuvremenu doznajemo da su radovi iznad Srđana zaustavljeni, a strojevi su povučeni.

 

Zora Stanić/Tomislavcity

 

Gospodarstvo - najnovije

Ožu 21, 2018

Pero Gudelj: Bio radnik, taksist,…

Pero Gudelj, suvlasnik je trgovačkog lanca Fis…
Ožu 18, 2018

Na menijima renomiranih hotela u…

Punomasni tvrdi kupreški sir proizveden u…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME