Četvrtak, 06 Srpanj 2017 17:04

Puštanje u pogon VE Mesihovina očekuje se krajem ove godine

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

 

U prigodi završetka izgradnje pristupnih putova i platformi za kranove VE Mesihovina, Uprava JP Elektroprivreda HZ HB, predvođena generalnim direktorom Marinkom Giljom, posjetila je u srijedu lokaciju izgradnje tog energetskog projekta.

Uz predstavnike EP HZ HB, gradilište vjetroelektrane Mesihovina posjetili su i predstavnici općine Tomislavgrad, izaslanstvo Vlade Hercegbosanske županije, kao i predstavnici poduzeća Strabag, s podugovaračima Pušina d.o.o. i Čajuša d.o.o., koji su gradili pristupne putove i platforme za kranove VE Mesihovina.

Inače, vjetroelektrana (VE) Mesihovina nalazi se u središnjem dijelu općine Tomislavgrad, a imat će 22 vjetroagregata tipa SWT-2.3-108 ukupno instalirane snage 50,6 MW i godišnje proizvodnje oko 165 GWh.

Sredstva potrebna za ovaj projekt osigurana su pomoću donacije Vlade SR Njemačke u iznosu od 1.000.000 eura, kredita od KfW u iznosu od 71.000.000 eura i vlastitim sredstvima JP EP HZHB potrebnim za završetak projekta, navodi se u priopćenju Vlade HBŽ-a te ističe kako ukupna investicijska vrijednost projekta VE Mesihovina iznosi oko 81 milijun eura.

Ovaj projekt, kako je navedeno, predstavlja i prvi energetski projekt vjetroenergije u BiH.

Montaža prvih vjetroagregata očekuje se u kolovozu 2017. godine, a puštanje u pogon VE Mesihovina krajem 2017. godine, stoji u priopćenju.

 

Fena/Vlada HBŽ

Foto: omolje.com/Vlada HBŽ

 

Gospodarstvo - najnovije

Sij 21, 2018

Stočari u proračun Federacije moraju…

Poticaji za poljoprivredu i stočarstvo u svakoj…
Sij 21, 2018

Završena upravna zgrada Šumarije Glamoč

Djelatnici Šumarije Glamoč započeli su novu…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME