Utorak, 30 Svibanj 2017 12:24

Bisnode BH organizira susret gospodarstvenika Tomislavgrada

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

 

Bisnode BH u suradnji s općinom Tomislavgrad organizira susret gospodarstvenika Tomislavgrada s ciljem predstavljanja analize gospodarstva ove općine. Želja nam je pokazati stanje gospodarstva ove općine u realnim brojkama te uporediti pokazatelje s ostalim općinama u HBŽ, samom županijom te FBiH i čitavom BiH.

Kao najavu teme susreta, nekoliko osnovnih informacija: u općini Tomislavgrad aktivno je 221 kompanija s 1.585 zaposlenih, koje generiraju 197.557.795 KM ukupnih prihoda, 8.673.213 KM netto dobiti, ostvaruju 36.955.084 KM izvoza te pokazuju rast kapitala, prihoda i zaposlenih u zadnje tri godine.

Na susretu će se gospodarstvenicima obratiti općinski načelnik mr. sci. Ivan Vukadin, a gospodarstvenici će imati priliku razgovarati o analizi i dati prijedloge poboljšanja dalje suradnje sa općinom.

SVRHA ANALIZA GOSPODARSTVA ILI KAKO OVE ANALIZE MOGU POMOĆI OPĆINAMA I GOSPODARSTVENICIMA

Sagledavanjem realnog stanja gospodarstva na svom području, općine mogu vladati značajnim informacijama koje će olakšati donošenje odluka za unaprjeđivanje gospodarstva, poput pronalaženja novih načina za privlačenje investitora i kreirati kvalitetniji odnos s gospodarstvenicima te kvalitetnije poslovno okruženje. Stvaranje detaljne slike gospodarstva općine poslužiti će za pronalaženje eventualnih problema i pronalaženje njihovih kvalitetnih rješenja.

Na taj način općina pruža podršku onim pravnim osobama koja daju radna mjesta i generiraju prihode u općini, radi otvaranja novih radna mjesta, povezivanja s drugim poslovnim subjektima iz iste oblasti te daljeg razvijanja poslovnog okruženja,

Ovo je i način da gospodarstvenici steknu sliku o svom uspjehu, doprinosu razvoju svog kraja te razviju svijest o značaju vladanja informacijama i tehnologijama koje omogućavaju donošenje dobrih poslovnih odluka, što je Bisnodeova osnovni cilj.

Susret gospodarstvenika Tomislavgrada je još jedan u nizu susreta koje Bisnode BH organizira u sklopu kampanje kreiranja pozitivnog poslovnog okruženja u BiH čiji je jedan od glavnih ciljeva upravo povezivanje javne uprave s gospodarstvenicima.

Jačanje i novi kvalitet ovog odnosa, kao osnove za razvoj gospodarstva, uz razumijevanje obostranih potreba, vodi ka zajedničkom cilju: osnaživanju gospodarstva kroz lokalni do regionalnog karaktera.

Stoga dobro došli na Susret gospodarstvenika Tomislavgrada u petak, 2. 6. 2017. u 19:00 sati u dvorani Skupštine HBŽ!

Bisnode BH

Gospodarstvo - najnovije

Pro 14, 2017

Potpisani ugovori sa sudionicima pilot…

Jučer je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije…
Pro 14, 2017

Ukinuta tunelarina kroz Biokovo

Vlada RH je na jučerašnjoj sjednici donijela…
Pro 12, 2017

Mostarski NSoft u 2017. među 500…

Firma NSoft iz Mostara smjestila se drugi put…
Pro 10, 2017

Otvoren sajam “Zlatne ruke Livnjaka”:…

Jučer je, uz pokroviteljstvo Općine Livno i…
Pro 09, 2017

Početak skijaške sezone na Čajuši…

Nova skijaška sezona u Sportsko-rekreacijskom…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME