Srijeda, 10 Svibanj 2017 15:12

U Mrkodolu položen kamen temeljac novoga doma za starije i nemoćne osobe

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

 

U Mrkodolu je danas položen i blagoslovljen kamen temeljac za izgradnju novoga doma za starije i nemoćne osobe. Blagoslov i prigodnu molitvu obavio je bukovički župnik fra Mladen Rozić.
Investitor projekta je njemačka tvrtka "Pflegeheim Paradies auf Erden", a projekt je izradilla tomislavgradska tvrtka “Moj dom".


Posrednik u realizaciji ovoga projekta je gospodin Eugen Klarić koji je ovom prigodom kazao:

„Ideja o izgradnji ovoga doma stara je dvije godine. Nije bilo lako prikupiti dokumentaciju, ali, hvala Bogu, i to smo uspjeli završiti i danas smo blizu realizacije velikog projekta.

- Kada je gospodin Eugen Klarić predložio da budemo projektanti ove ustanove brzo smo dogovorili posao. Zadovoljstvo i izazov nam je ovaj posao, a projekt je vrijedan ne samo za nas, već i za općinu i ljude koji ovdje žive. Ukupna površina objekta je 4 tisuće četvornih metara i bit će izgrađene četiri etaže. Predviđa smještaj 150 ljudi u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa sanitarnim čvorom. Na svakoj etaži bit će dnevni boravci i blagovaonice. Unutar ustanove planirana je izgradnja i biblioteke, kapelice, restorana i cafe bara, te drugih potrebnih sadržaja koji će biti prilagođeni osobama s invaliditetom, kazao je ovom prigodom vlasnik spomenute projektantske kuće Emil Pranjić.

Vrijednost investicije iznosi oko šest milijuna maraka, a za smještaj u budućem dom za starije i nemoćne osobe u Mrkodolu već je prijavljeno 105 osoba, uglavnom njemačkih državljana.

Povelju doma, potpisali su predstavnik investitora iz Njemačke i načelnik tomislavgradske općine Ivan Vukadin.
Načelnik je ovom prigodom izjavio kako je zadovoljstvo danas biti u Mrkodolu i vidjeti kako ljudi, koji su davno otišli s ovih prostora u zemlje Zapadne Europe, pokušavaju pomoći svoj zavičaj i vratiti mu život. Osim smještaja starijih i nemoćnih, ovaj projekt je važan jer će omogućiti zapošljavanje domaćih ljudi, dodao je načelnik zahvalivši investitorima iz Njemačke što ulažu u duvanjski kraj.

Tomislavcity

Foto: Ivica Šarac

Gospodarstvo - najnovije

Ruj 21, 2017

Dodijeljena priznanja najuspješnijim…

Poslovne novine okupile su sinoć na gala…
Ruj 13, 2017

Uprava za ceste Hercegbosanske županije…

Uprava za ceste Hercegbosanske županije je ovoga…
Ruj 12, 2017

ONO KAD SE RASIPAŠ I BAŠ TE BRIGA: Ima…

“VE Ivovik” d.o.o. iz Livna predviđa izgradnju…
Ruj 12, 2017

Prekategorizirati granične prijelaze…

U zgradi Vlade Hercegbosanske županije u Livnu…
Ruj 11, 2017

Sastanak o problematici funkcioniranja…

Sutra, 12. rujna 2017. godine u zgradi Vlade…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME