Ponedjeljak, 03 Travanj 2017 13:06

Sutra se otvara 20. Međunarodni sajam gospodarstva - Mostar 2017

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

Ovogodišnja zemlja partner je Republika Hrvatska, čiji će premijer Andrej Plenković otvoriti ovogodišnju petodnevnu gospodarsku manifestaciju.

Očekuje se da će Sajam posjetiti i drugi brojni državnici iz regije i svijeta, među ostalima, premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović te zamjenik ministra poljoprivrede Kine Qu Dongyu.

 U sklopu Sajma već tradicionalno će se održati podsajamske manifestacije kao što su Sajam turizma te sajmovi knjige i grafičke industrije. Ono što Mostarski sajam posebno izdvaja od drugih sajmova u regiji su međunarodne konferencije, forumi i radionice. Između ostalog, planirano je održavanje dvodnevne konferencije Inicijative 16+1 "Jedan pojas – jedan put", na kojemu će sudjelovati predstavnici 16 zemalja jugoistočne Europe i Kine, zatim konferencija "Komunikacijski sustavi" u okviru koje će biti predstavljena južna trasa koridora 5C, te okrugli stol o maslinarstvu u Hercegovini.

-  Čini se kako je kriza konačno popustila. Svi naši izložbeni prostori popunjeni su prije više od mjesec dana i, na žalost, ove godine nećemo moći ugostiti sve tvrtke koje su izrazile interes za dolazak u Mostar. Imajući to u vidu, morat ćemo razmisliti i o proširenju naših kapaciteta - kazala je prošli tjedan direktorica tvrtke "Mostarski sajam" Dalfina Bošnjak.

 Svečano otvaranja Sajma zakazano je za 11 sati.

 

vecernji.ba

Gospodarstvo - najnovije

Sij 11, 2018

Rekordna godina Šumarije Kupres

U 2017. Šumarija Kupres ukupno je proizvela…
Sij 09, 2018

Zenge prelaze granice: Želi ih i…

U srijedu 3. siječnja iz Borova su, kao što su…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME