Petak, 07 Listopad 2016 09:35

Tiskovna konferencija HDZ BiH u Livnu: Jesu li ovo lica pobjednika?

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

 

Prisutnima su se obratili Ivica Brešić, predsjednik ŽO HDZ-a BiH Hercegbosanske županije i Darinko Mihaljević, predsjednik OO HDZ-a BiH Livno.

"HDZ BiH je apsolutni pobjednik lokalnih izbora u hrvatskom biračkom tijelu u HB županiji. U Općinskom vijeću Livno imat ćemo 14 vijećnika, u OV Tomislavgrad 13 vijećnika, u Kupresu natpolovičnu većinu od 9 vijećnika. U Grahovu, Glamoču i Drvaru HDZ BiH je odnio preko 50 posto glasova hrvatskog biračkog tijela. Analizom izbornih rezultata u općinama u HB županiji i šire, postali smo svjesni da je postojao politički dogovor između vrha bošnjačkih političkih stranaka i HDZ-a 1990 da se na neki način destabilizira hrvatske prostore i izbori za načelnika gdje žive Hrvati. Međutim to nije uspjelo. O ovoj temi ćemo razgovarati na županijskom odboru stranke i donijet ćemo zaključke na koji način ćemo nastaviti surađivati s našim koalicijskim partnerima u HB županiji", izjavio je Ivica Brešić, predsjednik ŽO HDZ-a BiH HBŽ.

 

 

"HDZ BiH je i ove izbore u Livnu dobio potporu hrvatskog biračkog tijela. Od 2008.godine bilježimo rast na lokalnim izborima. Tada smo imali 8 vijećnika, 2012.godine smo imali 11 vijećnika, a ove godine ćemo imati 14 vijećnika u OV Livno", izjavio je Darinko Mihaljević, predsjednik OO HDZ-a BiH Livno.

Komentirajući optužbe HDZ-a 1990 za izbornu krađu Darinko Mihaljević je dodao kako tijekom izbornoga dana niti jedna stranka nije imala primjedbu na glasanje tek da bi nakon zatvaranja birališta HDZ 1990 imao primjedbe jer nisu ostvarili onakav izborni rezultat kakav su priželjkivali.

Predsjednik hercegbosanskog Županijskog odbora HDZ-a BiH Ivica Brešić i predsjednik livanjskog Općinskog odbora HDZ-a BiH Darinko Mihaljević odbacili su optužbe HDZ-a 1990 da je njihova stranka sudjelovala u izbornim malverizacijama na području općine Livno.

Sve su stranke imale svoje izborne članove i svoje promatrače na svim biračkim mjestima, i koliko mi je poznato, niti jedna primjedba da se nešto događa mimo zakona nije stigla do Općinskog izbornog povjerenstva – kazao je Mihaljević.

 

 

Dodao je kako je, kao županijski ministar unutarnjih poslova, informiran da nije bilo nijednog incidenta u vezi izbornog procesa.

Svi izborni materijali nakon završetka glasovanja su do Općinskog izbornog povjerenstva uredno dostavljeni i policija nema saznanja o bilo kakvim nedozvoljenim radnjama – ustvrdio je Mihaljević, istaknuvši kako su „problemi“ nastali onog trenutka kada su počeli pristizati rezultati što je, kako kaže, poslužilo HDZ-u 1990 za pravdanje neuspjeha i optuživanje drugoga.

Volimo svoje Livno i nemojmo od svoga grada stvarati grad slučaj i plasirati negativni imidž o njemu. Narod je rekao svoje, čestitajmo jedni drugima i pozivam sve zajedno da se kroz Općinsko vijeće i našega gradonačelnika borimo za što bolju poziciju i Livna i Livnjaka – kazao je Mihaljević.

 

(Fena)/livno-online.com

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME