Subota, 19 Studeni 2016 10:05

Iz dnevnika jedne mlade: Najtužniji misec u godini

Ocijeni sadržaj
(19 glasova)

 

Ja sam ti priviše emotivna i sve me pogađa. Osobito vako kad mi se sve odjednom sastane. Vidiš, meni studeni nekako uvik bude najtužniji misec u godini. Baš u ovome misecu triba zaklat gudina, prominut gume na autu a i dica su mi bez čizama. Računam nema mi druge nego odvojit od usta pa lipo otić i sve to kupit. Tako je i bilo.

Doduše, i ove smo godine držali gudina pa mi je zato sad zgodnije. Da se mene pita mi bi ga klali odma iza Svi sveti, samo što se mene nikad ništa ne pita. Zato uvik čekamo da dobro zaladi i da narod počne klat a to što ga ja više nemam čim ranit niko ne spominje!

Gledala sam ga nako tužnog, pa mi se činilo koda je teži došo nego li će otić. More bit da im se zato jučer nije ni malo opiro, Bože mi prosti koda je jedva dočeko umrt! Eno se onaj moj još fali kako ga nikad lakše nije ubio a mislim se u sebi da mu se gudin nije sam na nož bacio još bi ga on po dvorištu gonjo ko i neke godine.

Samo eto, Bogu fala jučer smo i to skinuli s vrata. Ja sam ti jutros odma zarana otišla dici po čizme, tako da su nam još samo gume ostale. Ma čekaj, čini mi se da ovaj misec triba i table na autu produžit! Je, izlaze tridesetog.

Evo ću se bome sad i raskrivit!

 

Iz dnevnika jedne mlade/Tomislavcity
Foto: Ilustracija

Iz dnevnika jedne mlade

Sij 06, 2018

Iz dnevnika jedne mlade: Krsna kuma

Uvik sam tvrdila da sam na ćaću. Što po očima i…
Pro 30, 2017

Iz dnevnika jedne mlade: Novogodišnja…

Božićni su blagdani a sa svojim se susjedama…
Pro 16, 2017

Iz dnevnika jedne mlade: Svatovi

Udaje mi se rodica pa me zove u svatove. Da ti…
Pro 09, 2017

Iz dnevnika jedne mlade: Gurabije

Gurabije su bile kolači mog ditinjstva. Te…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME