Subota, 30 Prosinac 2017 10:40

Iz dnevnika jedne mlade: Novogodišnja noć

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)


Božićni su blagdani a sa svojim se susjedama nikako nisam uspila vidit. Vidiš, svake godine na Božić u nas odaju čestitari dok ih mi domaćice cili dan strpljivo iščekujemo. U ove svete dane sve ili dočikamo goste ili obilazimo rodbinu, tako da se međusobno evo danima već, nismo uspile vidit. Zato smo se danas sastale u mojoj kući. Pored svih tema koje smo zdušno pritresle neko iskopa i onu o dočeku Nove godine.


- Kakav mi je doček, Bože mi prosti! Ovi dana mi je svaku večer Nova godina jer se bome i ne sićam kad sam zadnji put prije ponoći legla! - brzo nam se potuži Mara.

- Meni da nisu nejaka dica, lako bi ja upravila sa sobom. Vako di ću? - tužno će Iva pa zaključi da dalje od svoje kuće sve i da oće, ne more.

Kako ona to reče nako ti se ja rastužim. Odma se sitim kako sam nekad jedva čekala novogodišnju noć da se proveselim i do mile volje isplešem! Samo eto, zaredala dica jedno za drugim pa se nigdi nije moglo, iako su mi noge cupkale u mistu! Evo, sad kad su dica poskočila i moglo bi se, sad se izgubilo ono volje pa ti opet neću nigdi.


- A šta si se ti mlada zamislila? Kokad si već odredila di ćeš upravit sa sritnim Mirom! - prene me veseli glas susjede Zorke.


-Ma di ću?! - uzdahnem tužno a onda brzopleto sve one svoje sjetne misli skupim u jednu rečenicu:

- Mogla sam kad nisam mogla nigdi, a sad kad mogu, ne mogu!


Zgledaše se među sobom zbunjene žene pa odma i prasnu u smij. Vidim i ja tada da sam priviše zapetljala i da mi sad ne vridi uzmicat, zato se užmem u ramenima pa se s njima glasno nasmijem. U tom neko pametan predloži:

- A što je ne bi dočekali skupa?

I eto ti, u tren oka sve isplanirašmo. Sidit ćemo u Ivinoj kući, njezin će Jozo ispeć pole a moj će Miro, ko i svake godine, svarit pivca. Ostali nek donesu friški kolača i dobro. Kažem ti, srića pa se okupišmo! Evo mi se sad čini da i ne postoji neki problem koji par žena ne bi mogle rješit, samo ako to oće!
Pa ja.

 

Ivana Ćurić/Tomislavcity

Iz dnevnika jedne mlade

Ožu 23, 2018

Iz dnevnika jedne mlade: Crnac

Neki dan mi jetrva Ana reče da bi nas dvi…
Ožu 16, 2018

Iz dnevnika jedne mlade: Vileda

Kum Frano nas je sinoć zvao u goste. Pravio je…
Ožu 03, 2018

Iz dnevnika jedne mlade: Pismo didu

Uvik sam ga nagovarala da mi napiše pismo, još…
Velj 24, 2018

Iz dnevnika jedne mlade: Doktor za kosu

Moj je Miro imo dobru kosu, ali mu je u…
Velj 17, 2018

Iz dnevnika jedne mlade: Vidovita…

Bila sam neki dan kod prijateljice Nade na kavi,…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME