Subota, 07 Listopad 2017 09:22

Iz dnevnika jedne mlade: Depilacija

Ocijeni sadržaj
(26 glasova)

 

Reče mi svekrva da su u njezino vrime bile moderne dlakave žene.

- Jesu sestro moja, onda ti je bilo skroz moderno imat dlakave noge. To je bilo super lipo! - reče mi oduševljeno, a onda se i pofali.

- Ja sam ti brte bila skroz moderna, što li ću ti tamo što li vamo! A bilo je žena da su kupovale najlonke ko biva s dlakama! Take se tada prodavale - prisjeti se ona veselo.

Zinula ja začuđeno pa se stala zgražat i snebivat, a onda se najednom zamislim. Da se dlakavost vrati u modu, ja bi ti bila skroz moderna! Pola bi mi žena zavidilo kad bi se nako opušteno zgalala u suknju. Vako sebi kožu zgulim depilirajuć se, malte ne svaki dan. Još me kuma neki dan natenta da počupam brkove.

- To ti sad sve žene rade! Gadno brate kad se žensku na licu vide dlačice, ja svoje redovito depiliram! - ona će ti važno. Začudim se na prvu, a onda se mislim kako ima i pravo pa po nesrići odem i kupim one trake za depilaciju lica.

Zalipim sebi jutros jednu, dobro je pritisnem, a onda stisnem oči i zube pa povučem, baš nako kako piše da triba! Šta ću ti kazat, otkinula i dlake i kožu.

Ajde što me boli, ma ostade mi gadan ožiljak pa ne znam kako ga sad opravdat! Nit od sramote mogu priznat odakle mi, nit ga ičim mogu sakrit. Šta ću sakrit kad mi se pod nosom crveni ko da mi je neko temperom brkove nasliko?!

Znam da mi sad od sikiranja nema koristi, zato sam uzela maramicu pa glumim da sam nalađena. Oči mi jednako suze, a i ne suzile koliko me peče! Pa eto, ko biva sadrla sam kožu brišući nos. Evo, čini se da mi viruju.

Ma da ti pravo kažem, kolko sam ti sad ljuta na samu sebe, tolko sam i na onog ko god je dlakavost zatro iz mode!

To ti je bilo neko žensko, je garant!

 

Ivana Ćurić/Tomislavcity

Foto: Ilustracija

Iz dnevnika jedne mlade

Velj 17, 2018

Iz dnevnika jedne mlade: Vidovita…

Bila sam neki dan kod prijateljice Nade na kavi,…
Velj 10, 2018

Iz dnevnika jedne mlade: Rodica

Ova moja rodica je luda sto gradi. Je majke…
Sij 20, 2018

Iz dnevnika jedne mlade: Facebook…

Prikopčala mi se dica na društvene mreže pa sam…
Sij 06, 2018

Iz dnevnika jedne mlade: Krsna kuma

Uvik sam tvrdila da sam na ćaću. Što po očima i…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME