Subota, 26 Kolovoz 2017 10:22

Iz dnevnika jedne mlade: Suša

Ocijeni sadržaj
(24 glasova)

 

Da je tebi znat koliki sam ja vrt ove godine posadila! Svega i svačega. Uvik računam pomalo ću, a onda se opet pridomislim pa posadim svega i priviše. Grijota mi se čini da zemlja neobrađena leži pa pobocam štono kažu "i Husi i Hasi".  Tu mi iza kuće zgodno i zalivat a zemlja dobro rodna i sve se prima ko saučešće. Lipo i gotovo. A meni se drago oko toga zabavljat jer šta god da uradim vidi se! Ta nije ko po kući. Zato uvik zovem žene da dođu pa se dive, a Bogu fala nisam ni cicija pa svakome ponešto spremim.

Ujesen pripremim dobru zimnicu i natrpam pun ladnjak povrća. Samo ove godine neću moć jer je suša sve ubila. Zalivala bi ja to da imam vodu, nako ko kuma mi u Miljackoj, nako nisam. Ta s čim ću zalivat kad ni vode nema! Suša sve zacidila.

Gledam danas ono tuge što sam posadila pa mi se umal suze ne svrnuše. Niz cili se vrt  žalost raširila baš ko petnaest do tri pa sve suvo ko poprženo.

Ma opet, Bože nam zdravlja i neka čeljadima nije ništa! Samo, isto je pametna moja kuma kad se udala u Miljacku jer tamo nikad nema suše! Imaju vode ko u priči. Nije sad da se ja nešto žalim ali eto, oću ti reć.

 

Ivana Ćurić/Tomislavcity

Foto: Ilustracija 

Iz dnevnika jedne mlade

Lis 14, 2017

Iz dnevnika jedne mlade: Kestenje

Bila sam u Zagrebu nedavno. Znaš mene, čim sam…
Lis 07, 2017

Iz dnevnika jedne mlade: Depilacija

Reče mi svekrva da su u njezino vrime bile…
Ruj 30, 2017

Iz dnevnika jedne mlade: Učitelj

Dan Učitelja je pa je naš učitelj Marko silno…
Ruj 23, 2017

Iz dnevnika jedne mlade: Zdravlje je…

Razumim ljude koji kažu da je zdravlje…
Ruj 02, 2017

Iz dnevnika jedne mlade: Babin "Rus"

Mira se iduće lito udaje u Hercegovinu pa joj je…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME