Subota, 22 Travanj 2017 10:00

Iz dnevnika jedne mlade: Kijamet

Ocijeni sadržaj
(26 glasova)
 
 
Pribila me šćeta. 
 
Vidiš, sve one pare što sam od Božića ušćedila da ispečem janje sad kad bude misa na groblju, uložila sam u šljivik. Kako neću kad mi je  utužilo po cilu zimu žvakat suve kifle! Zato sam odredila i crno pod noktom uložit samo da imam domaćega pekmeza. Lipo sam odrišila kesu i kupila đubar,  kreč i ono za pošpricat. Ne biše mi teško ni zasukat rukave pa okopavaj, obrizavaj i špricaj sve misleć na krofne i štrudle što će mi mirisat kad se zima vrati. Pratila sam i prognozu da mi ne bude ko i lani pa da mi  opet mraz ne upropasti svu voćku. Čim su rekli da će zaladit ja trk u garažu po najlon pa navlači na procvalu krošnju. Mislila sam usput pokrit i Marin oras jer kad rodi jednako priko međe pada i na moju ledinu, ma opet nisam jer je onaj njezin mučan pa bi mogo pomislit da svojatam tuđe. Ne bi ja to ne daj mi Bože, samo eto, računam  grijota da naka voćka propada!
 
I eto, taman kad sam sve lipo zgotovila, pao je snig i sve mi polomio. Raspalo mi se i ono sritnog najlona pa vitrina s njim mlati na sve strane koda mi se ruga. Ruga se i onaj Marin sigurno, zato sad i ne iđem u nji na kavu.
 
I šta ću?! Zima se vidiš vratila, kiseli se kupus s mesom pojio a i drva su mi pri kraju. Ma opet, ne daj Bože gore. Šta fali i suvim kiflama?! Štono kažu zdravu je i voda slatka. Tako i je. A bome ko je slatkoran ne triba mu ni janje tako da ti se ni zato neću sikirat! 
 
A da mi je krivo zbog šćete i kijameta - je. Što ću ti lagat.
 
Ivana Ćurić/Tomislavcity

Iz dnevnika jedne mlade

Ožu 23, 2018

Iz dnevnika jedne mlade: Crnac

Neki dan mi jetrva Ana reče da bi nas dvi…
Ožu 16, 2018

Iz dnevnika jedne mlade: Vileda

Kum Frano nas je sinoć zvao u goste. Pravio je…
Ožu 03, 2018

Iz dnevnika jedne mlade: Pismo didu

Uvik sam ga nagovarala da mi napiše pismo, još…
Velj 24, 2018

Iz dnevnika jedne mlade: Doktor za kosu

Moj je Miro imo dobru kosu, ali mu je u…
Velj 17, 2018

Iz dnevnika jedne mlade: Vidovita…

Bila sam neki dan kod prijateljice Nade na kavi,…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME