Subota, 14 Siječanj 2017 01:48

Iz dnevnika jedne mlade: Nesrića nikad ne dolazi sama

Ocijeni sadržaj
(43 glasova)
 
 
Ne volim zimu. Ne volim ni onu običnu a kamoli ovu polarnu. Ja sam ti skroz zimogrizna pa odma u jesen uskočim u one debele grilonke i bome ih do prolića ne skidam! Na njih navučem termo čarape ili vunene pape jer znaš da sve s nogu dolazi! Na večer u krevet obično legnem obučena pa onda pomalo izbacivam sa sebe komad po komad robe, ne mogu drugačije! Miro mi se  ruga pa pita jel to opet puna ratna sprema, a mene boli briga, neka govori šta god oće!
 
A eno, susjeda mi Mara i sad kratki rukava zatvara kokoši! Kaže da joj je uvik vruće jer je u klimaksu pa  i ja nešto jedva čekam taj klimaks, da se malo zgrijem.
Po duši govoreć, ja ti ovi dana nikako nisam ni  izlazila iz kuće! Mome Miri nije teško očistiti snig, donit drva ili skoknut do trgovine pa sam ti zato bila bez brige. Ja sam ti se držala one zatvori a naloži pa sam se  vrzmala oko šporeta, ložila, kuvala i pekla tako da su svi zadovoljni.
 
Bogu fala niko nije bolestan, voda nam još nije smrzla a čujem da se dosta svita na to žali. Doduše, je nas jučer šćeta pribila! Miro je smetno zatvorit kokoši pa ji je nešto potamanilo. Sažalio se on jer voli živinu ali sam ga ja odma utješila.
 
- Sva nam nesrića u tom bila! Jednako priko zime samo jidu a ne nose jaja, lipo sam mu rekla pa je odma malo živno. A znaš mene, ne volim se sikirat i gotovo! Samo eto, znaš da nesrića nikad ne dolazi sama pa ti danas nešto ni ja nisam baš najbolje volje. Vidiš, rano jutros mi se najavila zava. 
 
Ma opet, nema veze, Bože nama zdravlja.
 
Iz dnevnika jedne mlade/Tomislavcity

Iz dnevnika jedne mlade

Pro 09, 2017

Iz dnevnika jedne mlade: Gurabije

Gurabije su bile kolači mog ditinjstva. Te…
Stu 25, 2017

Iz dnevnika jedne mlade: Misni zubi

Anđa je dobila nove zube. Pukla joj stara proteza…
Stu 18, 2017

Iz dnevnika jedne mlade: Gricko

Moja susjeda Mara imala je ćuku Gricka. Onog…
Stu 11, 2017

Iz dnevnika jedne mlade: Žalosna…

Ovih se dana cila naša familija okupila u kući…
Stu 04, 2017

Iz dnevnika jedne mlade: Sudnji dan

Zamirila sam se babama. I to baš sad, za…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME