Četvrtak, 28 Srpanj 2016 19:52

Poruka Holandu i ostalima na starom kontinentu

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

 

Piše: Ante Matić

Holande, imaš atmosku bombu, čovječe! Tko zna dokle bi trajao rat Japanaca i Amerikanca, marinaca i kamikaza, da Ameri nisu bacili atomsku bombu na Hirošimu i Nagasaki.

Zaista sam se zgrozio kad sam čuo strašnu vijest, koja je došla iz Francuske, da je starog svećenika (84 godine) zaklao u crkvi mladi isilovac - mudžahedin. Časnu sestru je teško ranio, vjernike užasnuo, a jedna časna uspjela je pobjeći. I taj strašni zločin dogodio se u katoličkoj crkvi. U vrijeme bogoslužja, upala su dvojica isilovaca, obišli oko oltara izgovarajući molitvu džihadista na arapskom jeziku. Bilo bi zanimljivo znati riječi te molitve, koju muslimanski sveti ratnici, mudžahedini, u ovom slučaju isilovci izgovaraju prije ritualnog smaknuća nevjernika. Zastanimo nad ovom zadnjom riječi – nevjernik. Za Muhameda i njegove sljedbenike i za većinu njegovih vjernika svaki čovjek na ovoj zemaljskoj kugli, koji nije musliman, on je nevjernik. Dakle, za njih ne postoje hinduizam, budizam, taoizam, đinizam, zuarostroizam, konfucizam, židovstvo, kršćanstvo i mnogo raznih vjerskih naučavanja i sekti. Tko nije musliman, on je za njih nevjernik i svi nevjernici na planetu morali bi postati muslimani. To je bit Muhamedove vjere, a tko to ozbiljno ne shvaća, neka mu bude. Istina, neki su muslimanski naučitelji odstupili od te Muhamedova postavke, pa dopuštaju postojanje drugih vjera, naravno uz islam kao temelju vjeru u svijetu i na planetu.

Na jednom mjestu u Kuranu piše, da se musliman ne druži s nevjernikom, da mu ne bude prijatelj, ni kum...i da ga vrati na pravi put, na Alahov putu, a to je muslimanska vjera. Tko poznaje Kuran i zna što je Muhamed učinio rođenom stricu Mutalibu, koji ga je othranio, (jer je ostao siroče kad su mu rano umrli roditelji), sve mu biva jasno do nejasnoće i upitno do neodgovora. Što zapravo govore vjernicima u džamijama i izvan njih, imami i hodže? Znaju li Europljani (koji su se u Ustavu EU odrekli kršćanstva!) i uzimaju li to u obzir u ovom zlu koje ih je snašlo. I sad se ljudi na starom kontinentu čude, kako to da dođe neki tamo iz Irana, Afganistana, Sirije, Libije, Arabije, Tunisa... i pobije ljude na ulici, na šetalištu, u trgovačkom centru, u vlaku i, napokon u crkvi. Ne samo da dođe, nego rodi se na tlu Europe, tu odraste, pa počini isto ono što i oni koji dolaze iz muslimanskih zemalja. Ta pogubna ideja svetih ratnika, mudžahedina, koji će, kad smaknu nevjernika, direktno u raj, u dženet, nažalost obistinjuje se u naše vrijeme na tlu Europe, u kolonijalnim zemljama. Dosta su zla kolonizatori posijali po svojim kolonijama. I sad im se to vraća poput bumeranga. Kad su sveti ratnici obredno činili zločine po kolonijama, došli su na red zemlje kolonizatora. Strašno je ovo reći u uho oholosti i zlosti, ali je dobro za istinu o rabljenu vremenu. Muslimanski vjerski fanatizam (i retorzija) zašao je tako duboko u mnoge muslimanske duše, da je teško običnom čovjeku zapadne civilizacije i shvatiti. Mudžhahedini su najsličniji japanskim kamikazama. Japanski strašni militarizam i fanatizam kamikaza, Amerikanci su riješili atomskom bombom.

Ovo što rade oni koje ubijaju u ime Alaha i Islamske države su neka vrsta muslimanskih kamikaza. Sve to je dirigirano iz jednoga centra, a taj centar neka otkriju engleski, francuski ili njemački genijalci, pa neka lijepo tamo šiknu atomsku bombu. To je ono stravično rješenje, kao što je strašno što muslimanski fanatici rade po europskim zemljama, a drugo je, da islamski naučitelji, učitelji, teolozi, imami, hodže i muslimanski intelektualci, revidiraju neke sure i poruke iz Kurana, koje štetno i pogubno djeluju na generacije muslimana diljem planeta.

Kad je ovo zlo počelo, rekao sam u jednom društvo, da će na kraju doći do pokolja u crkvi. Gledali su me čudno i možda mislili, da benetam. Čijoj, pitao je jedan sugovornik. Katoličkoj, čovječe. Katolici su najbrojniji na svijetu i na planetu. Islamski ideolozi i njihovi fanatici idu na većinu. Njih ne zanima manjina. Oni se usuđuju ubijati ljude na ulici, u trgovini, na promenadi, u vlaku, u crkvi... Kažem i ne lažem, oni će zlo raditi i sijati taj strah po starom kontinentu, sve dok ne padne atomska bomba u leglo zla.
Zamislite, nije ih briga što ti isti Europljani imaju one strašne bombe, koje sve pretvaraju u prah i pepeo. Ponavljam, kao papagaj, tko zna koliko bi još trajao rat Amerikanca i Japanaca, da Ameri nisu bacili atomsku bombu na Nagasaki i Hirošimu. Nažalost, izgleda da će se to dogoditi da se zaustavi ovo strašno zlo, koje se zavaljalo s dalekog i bliskog Istoka prema Zapadu; zlo koje želi uništiti zapadnu civilizaciju. Moram vas podsjetiti da je na pragu dvadesetoga stoljeća, genijalni i tragični njemački mislilac Friedrich Nietzsche, zloguko predvidio kad je rekao, da će dvadeseto stoljeće biti obračun ideologija i nacija, (što se i dogodilo), dvadeset i prvo stoljeće vjera i civilizacija, što se, nažalost, već događa.

Napomena: Tekstovi i kolumne objavljeni na portalu ne izražavaju nužno stavove i mišljenje uredništva portala, već su osobni stavovi autora.

 

Ante Matić - članci

Ožu 11, 2018

Tko je ubio Antu Brunu Bušića i zašto…

Piše: Ante Matić Obojicu sam poznavao, Brunu…

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME